Korte nieuwsitems

Geschreven op 09-04-2021De Canarische Eilanden stoppen met het vaccineren van mensen onder de 60 jaar met AstraZeneca. Het besluit van de regering komt op dezelfde dag dat het Europees Geneesmiddelenagentschap verklaarde dat er mogelijk een verband is tussen de recente incidenten met bloedklonters en het AstraZeneca-vaccin, maar raadt wel aan te blijven vaccineren.

De vaccinatieteams van de Canarische Eilanden hebben woensdag in één dag 14.407 doses toegediend wat een nieuw dagrecord is. Het vorige record stond op 12.760 vaccinaties een week geleden.

Accem, de ngo die het opvangkamp Las Raices voor immigranten in Tenerife beheert, zal personen die onrust stoken of gewelddadig gedrag vertonen, uit het kamp verwijderen. Dit besluit werd genomen nadat de Nationale Politie dinsdag tussenbeide moest komen bij gevechten waarbij acht personen werden gearresteerd.

De Afrikaanse vrouw, die maandag dood werd aangetroffen drijvend in de zee op ongeveer 37 kilometer voor de kust van Fuerteventura, lag volgens de onderzoekers al 15 tot 20 dagen in het water. Het is nog niet bekend wie deze vrouw is omdat er geen identiteitsdocumenten werden gevonden.

Een 57-jarige klimmer raakte woensdag gewond toen hij uitgleed en viel in de Roque del Medio in Taganana. Hij bevond zich in een moeilijk toegankelijk gebied waardoor de reddingshelilopter ter plaatse moest komen om de man uit zijn hachelijke situatie te bevrijden.

Een 82-jarige man is woensdagmiddag gewond geraakt toen hij werd aangereden door de tram op de Avenida Príncipes de España in Santa Cruz. Hij liep daarbij verwondingen op aan het hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten van Tacoronte hebben een onderzoek ingesteld naar een 46-jarige man uit Güímar voor de diefstal van alcoholische dranken in verschillende supermarkten in het noorden van Tenerife voor een waarde van 800 euro.

De Canarische Eilanden hebben de afgelopen week in totaal 99 nieuwe uitbraken van het coronavirus geregistreerd met 577 gevallen, waarvan 57 op Gran Canaria, 32 op Tenerife, zeven op Fuerteventura en drie op La Palma. De uitbraak die opdook in een sportschool op Tenerife, treft al 43 mensen.

Twee schepen van Salvamento Marítimo hebben woensdag twee kleine boten gered die op weg waren naar Fuerteventura. In de eerste boot zaten 65 migranten waaronder 10 vrouwen en een baby en in de tweede boot zaten nog eens 63 migranten.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 47-jarige man gearresteerd in Playa del Inglés in San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria), aangezien er een Europees aanhoudingsbevel tegen hem was uitgevaardigd. Hij werd internationaal gezocht door de Duitse autoriteiten voor fraude en vervalsing, meldt de Nationale Politie in een persbericht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).