Meer dan 250 toeristische bedrijven steunen het initiatief #salvemoselTURISMOcanario

Geschreven op 09-04-2021Meer dan 250 bedrijven, die verbonden zijn met de toerismesector op de eilanden, hebben het initiatief #salvemoselTURISMOcanario (Laten we het Canarische toerisme redden) gesteund, dat enkele weken geleden werd gepromoot door alle toeristische organisaties van de archipel - Ashotel, FEHT, Asofuer en FTL - met als doel de overheid zover te krijgen om de belastingdruk te verlichten van veel toeristische bedrijven die al een jaar geen inkomen hebben.

In totaal zijn er tot op heden 266 organisaties die zich bij het initiatief hebben aangesloten via de website: https://salvemoselturismocanario.com/ die direct of indirect verband houden met de toerismesector.

Meer dan 100 bedrijven zijn logiesverstrekkende bedrijven, waarvan velen worden getroffen door economische verstikking door de betaling van belastingen voor diensten die bijna niet of helemaal niet worden gebruikt zoals de afvalstoffenbelasting. In veel gemeenten worden de kosten nog steeds op dezelfde manier berekend als wanneer de bedrijven op volle capaciteit draaiden.

Daarom werd op 9 maart  het initiatief ‘¡Vengo a cobrar!’ gelanceerd waarin een soort barometer is ontwikkeld, genaamd ‘Cumpliómetro 2021’, een online tool die het mogelijk maakt de maatregelen te visualiseren die door elke gemeenteraad zijn genomen om de lasten van de bedrijven te verlagen.

Het doel van deze barometer is enerzijds om zichtbaar te maken welke gemeenten belastingvrijstellingen en/of kortingen hebben toegestaan en anderzijds is het een ​​instrument om andere gemeenten te motiveren om hetzelfde te doen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).