De Canarische Eilanden, de favoriete Spaanse bestemming voor de zomer

Geschreven op 09-04-2021De Canarische Eilanden zijn de favoriete Spaanse bestemming voor de zomer met 83% van de stemmen, gevolgd door Andalusië met 79% en de Balearen met 77%, volgens een onderzoek uitgevoerd onder toerismeprofessionals in Spanje en gelanceerd door het communicatie- en marketingbureau The Blueroom Project.

Bovendien sluipen twee bestemmingen in het noorden van Spanje de top 5 van deze ranglijst binnen aangezien Asturië de vierde positie inneemt met 60% en Galicië de vijfde plaats met 59%.

Wat betreft de favoriete internationale bestemmingen bezetten de Malediven, de Verenigde Arabische Emiraten en de Seychellen de eerste drie posities volgens de studie, gevolgd door Costa Rica (71%), Japan (67%), Griekenland (63%) en Portugal (57%).

Een van de belangrijkste conclusies van het rapport wijst erop dat de bestemmingen, die open zijn voor het toerisme en die tegelijkertijd een coherent beheer van Covid-19 hebben gecombineerd met lage incidentiecijfers en een goede externe communicatie, de bestemmingen zullen zijn die deze zomer de grootste toeristenstromen mogen ontvangen.

Volgens het rapport zullen degenen die al gevaccineerd zijn de belangrijkste groep vormen die waarschijnlijk het meest zal reizen, zoals aangegeven door 77,93% van de ondervraagden, samen met de koppels, die de belangrijkste doelgroep op de Spaanse markt blijven (57%) en het traditioneel familietoerisme (42%).

De belangrijkste vereisten om voor een bepaalde bestemming te kiezen zijn beveiliging tegen Covid-19 (86%) en flexibele aanbiedingen (64%), terwijl natuur en open ruimtes ook een fundamentele factor zijn bij het kiezen van een bestemming (63%) alsook connectiviteit en bereikbaarheid (27%).


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).