Grote drukte bij de heropening van de rommelmarkt in Santa Cruz

Geschreven op 20-04-2021


De ‘rastro’ van de hoofdstad van Tenerife is zondag heropend na maandenlang gesloten te zijn geweest als gevolg van de pandemie. Bovendien gaat de rommelmarkt voortaan door op een nieuwe locatie, tussen de Avenida Marítima en de Avenida de la Constitución.

Vanaf de vroege uurtjes stonden lange rijen mensen aan te schuiven om toegang te krijgen tot de 384 toegestane kraampjes.

De ‘Rastro de Santa Cruz’ is elke zondag geopend van 09.00 tot 15.00 uur, waar 384 marktkramers de toestemming hebben om hun goederen uit te stallen. Ze moeten hun kraampjes opstellen tussen 07.00 en 08.30 uur en terug afbreken tussen 15.00 tot 16.00 uur. Omdat Tenerife nog steeds op waarschuwingsniveau 3 zit, is slechts 50% van de capaciteit toegestaan en wordt er strikte controle uitgevoerd bij de ingang van de markt.

De veiligheidsmaatregelen moeten streng worden gevolgd, zowel door de verkopers als de bezoekers, zoals het dragen van een mondmasker, afstand houden en de handen desinfecteren. Bovendien mogen de te koop aangeboden artikelen niet op de grond staan en bezoekers kunnen alleen eten en drinken in een beperkte zone waar de kraampjes staan opgesteld die uitsluitend gewijd zijn aan de verkoop van eten en/of drinken en die gescheiden zijn van de rest.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).