Telewerkers reageren massaal op de oproep van de Canarische regering

Geschreven op 21-04-2021


Meer dan achtduizend telewerkers hebben zich reeds gevestigd op de archipel na de oproep van de regionale regering om de ineenstorting van het toerisme te verzachten. De stopzetting van het toerisme, de belangrijkste economische motor van het eiland, die een ernstige economische crisis heeft veroorzaakt, opent ook nieuwe kansen.

Dit is het geval voor telewerken, dat mede door Covid-19 op korte tijd een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Eigenaren van huurwoningen, hotels en bedrijven in Tenerife onderzoeken deze markt vanwege de grote vraag die is ontstaan ​​als gevolg van de wereldwijde gezondheidscrisis. Zelfstandige ondernemers in heel Europa en zelfs de rest van de wereld worden aangetrokken door het ‘eiland van de eeuwige lente’, zoals Tenerife ook wel wordt genoemd, met een zacht klimaat het hele jaar door en de prachtige natuur.

Dit wordt bevestigd door Doris Borrego, voorzitter van de ‘Asociación Canaria del Alquiler Vacacional (Ascav)’. De eigenaren van woningen voor vakantieverhuur zien hierin een opportuniteit om de crisis in de toeristische sector, die de archipel heeft geteisterd sinds de pandemie een jaar geleden is begonnen, te verzachten. Meer dan 50% van de reizigers, die in één van onze woningen verblijven, zijn telewerkers en velen zijn hier al maanden.

Het slechte weer in de landen van herkomst van deze telewerkers is een van de belangrijkste redenen waarom ze Tenerife kiezen als bestemming om hun werk verder te zetten. De belangrijkste eisen van deze reizigers zijn, naast een goede internetverbinding, comfort en rust. En dat is precies wat Tenerife hen te bieden heeft. Ze kiezen voor huizen met grote buitenterrassen en verwarmde zwembaden, legt Borrego uit.

Hotels beginnen op zoek te gaan naar deze telewerkers. Dit is het geval voor Hotel Los Olivos in Costa Adeje, dat zich heeft aangepast aan dit nieuwe fenomeen. Los Olivos biedt specifieke pakketten aan, aangepast aan de behoeften van deze telewerkers, tegen een gereduceerde prijs. De klanten komen voornamelijk uit Europese landen zoals Engeland, Duitsland en België.

Het aanpassen van hotels aan deze nieuwe markt is complexer dan bij vakantiehuizen. Omdat het plaatsen zijn die vooral zijn ontworpen voor vrije tijd, moeten ze zones ombouwen tot plaatsen die geschikt zijn om te werken met een goed wifi-netwerk. We hebben enkele delen van het hotel aangepast en hebben een speciale formule gelanceerd, met lagere prijzen afhankelijk van de verblijfsduur tussen de 21 dagen en 4 maanden, zegt de directeur van Los Olivos.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).