Korte nieuwsitems

Geschreven op 21-04-2021


Het ministerie van Volksgezondheid zal 600 van de 1.370 migranten in het opvangkamp Las Raíces (La Laguna) screenen nadat één persoon positief heeft getest op Covid-19. Hij is momenteel geïsoleerd en heeft met milde symptomen.

Het werk van de lokale politie van Santa Cruz is de afgelopen week geïntensiveerd door de toename van het aantal illegale feesten. De afgelopen week werden er maar liefst 22 feesten stilgelegd.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden meldde maandag dat bijna 20% van de doelpopulatie ouder dan 16 jaar ten minste één dosis van een van de drie vaccins tegen Covid-19 heeft gekregen. Bovendien hebben tot afgelopen zondag reeds 124.687 mensen al twee vaccins gekregen, wat neerkomt op 6,66% van de beoogde populatie (1.871.033 mensen).

Een 32-jarige man raakte ernstig gewond toen hij in een rotsachtig gebied in de buurt van het Auditorium van Tenerife in Santa Cruz ten val kwam. De brandweer kon het slachtoffer redden me een lange kraan en de ambulance heeft hem overgebracht naar het ziekenhuis.

Ongeveer 4.700 mensen bezochten afgelopen zondag de rommelmarkt in Santa Cruz die na 11 maanden werd heropend. De voorzitster van de ‘Asociación de Vendedores del mercadillo’, Carmen Tejera, heeft verklaard zeer tevreden te zijn, dat alles goed is verlopen en de dat veiligheidsmaatregelen perfect werden opgevolgd.

Agenten van de Nationale Politie hebben zondag een 57-jarige man, met eerdere veroordelingen, gearresteerd voor het bedreigen en beschieten van voorbijgangers met een jachtgeweer in Las Palmas de Gran Canaria. Eén voorbijganger werd geraakt door een kogel in de nek. Na meer dan een uur onderhandelen, zijn de agenten het huis, waarin de dader zich verschool, binengedrongen en konden hem aanhouden. Hij werd overgebracht naar de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis.

Een 56-jarige vrouw is dinsdag ernstig gewond geraakt toen ze klem kwam te zitten in haar bestelwagen na een botsing met een vrachtwagen op de noordelijke snelweg nabij Guajara in La Laguna. Ze liep hierbij een ernstig hoofdletsel op.

Maandagavond hebben leden van de Nationale Politie vier immigranten van Marokkaanse afkomst gearresteerd wegens bedreiging en verstoring van de openbare orde in Maspalomas in de gemeente San Bartolomé de Tirajana (Gran Canaria). De daders gooiden met stenen naar de voorbijgangers en één van hen had een zwaard bij zich.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 31-jarige man in Adeje (Tenerife) gearresteerd nadat hij had geprobeerd om binnen te breken in een huis waarvan de eigenaar momenteel niet op Tenerife aanwezig is. Hij vluchtte weg toen het alarm afging maar werd betrapt door de bewaker van het complex. Die waarschuwde meteen de politie die de dader korte tijd later konden inrekenen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).