Tenerife behaalt het Biosphere-certificaat als duurzame, toeristische bestemming

Geschreven op 20-04-2021


Het ‘Museo de Naturaleza y Arqueología (MUNA)’ heeft dinsdag de ceremonie georganiseerd voor de uitreiking van het Biosphere-certificaat dat het eiland Tenerife heeft gekregen als duurzame toeristische bestemming, samen met de evaluatie en het actieplan om te voldoen aan de ‘Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen’, vastgesteld door de Europese Unie.

Het evenement werd bijgewoond door de president van de Cabildo, Pedro Martín, de secretaris van ‘Estado de Turismo’, Fernando Valdés en de minister van Toerisme van Tenerife, David Pérez.

De president van de Cabildo wees erop dat deze certificering niet zomaar een label is, maar onze ethische en morele overtuiging moet doen groeien om te begrijpen dat ons eiland een plek moet zijn waar we niet alleen respect hebben voor degenen die ons bezoeken, maar ook voor de plaats waar wij wonen.

Pedro Martín gaf aan dat het een noodzaak is om zich aan te passen aan een permanent veranderende situatie zoals het toerisme, waarin reizigers steeds veeleisender worden. Het is niet meer voldoende om alleen een hotel, een strand en de zon aan te bieden om te kunnen spreken van een eiland dat absoluut duurzaam wil zijn.

Fernando Veldés benadrukte de inspanningen die worden geleverd door de Cabildo om het merk van ‘Turismo de Tenerife’ te herpositioneren en te kiezen voor kwaliteits- en ervaringsgericht toerisme om nieuwe toeristen aan te trekken.

De minister van Tenerife Toerisme, David Pérez, benadrukte op zijn beurt dat het behalen van het Biosphere-certificaat de tweede fundamentele pijler vormt van de toerismestrategie van het eiland, nadat Tenerife sinds een paar maanden ook behoort tot het netwerk van slimme, toeristische bestemmingen in Spanje.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).