De nieuwe verkeersregels die je moet kennen

Geschreven op 21-04-2021


De nieuwe verkeersregels zullen in de maand juli worden goedgekeurd en zullen veel van de gewoonten van de Spaanse chauffeurs veranderen. Met deze nieuwe verkeersregels wil de regering de Europese uitdaging aangaan om het aantal doden op de wegen de komende jaren met 50% te verminderen.

Een van de belangrijkste wijzigingen die in deze regels wordt opgenomen, is de verhoging van 3 naar 6 punten die worden afgetrokken van het rijbewijs voor het rijden terwijl u de mobiele telefoon vasthoudt plus een boete van 200 euro. Je verliest 3 punten van je rijbewijs plus een boete als je de mobiele telefoon gebruikt maar niet in de hand houdt.

Bovendien worden er geen drie maar vier punten afgetrokken voor het niet gebruiken van de veiligheidsgordel of kinderstoeltjes, maar ook als deze niet op de juiste manier gebruikt worden.

Er zijn ook zware sancties voorzien voor het plegen van fraude met communicatie apparatuur bij het afleggen van het theoretisch rijexamen. Het wordt aanzien als een zeer ernstig vergrijp met een boete van 500 euro tot gevolg en een schorsing van zes maanden alvorens een nieuw examen mag worden afgelegd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).