Huurprijzen dalen op de Canarische Eilanden met 5,9% in het pandemiejaar

Geschreven op 22-04-2021


De prijs van huurwoningen op de Canarische Eilanden is na een pandemiejaar met bijna 6% gedaald tot 9,41 euro per vierkante meter, volgens gegevens van de vastgoedindex van Fotocasa.

In mei 2020 werd de eerste jaar-op-jaar daling van de prijs van huurwoningen gedetecteerd na 67 maanden van kettingverhogingen (van oktober 2014 tot april 2020) en sindsdien werden 11 maanden van jaar-op-jaar-dalingen opgeketend tot 5,9% in maart 2021.

Op nationaal niveau is de prijs van huurwoningen met ongeveer 4% gedaald tot 10,45 euro per vierkante meter. De Balearen (-13,4%), Catalonië (-8,7%), Madrid (-8,6%) en de Canarische Eilanden (-5,9%) zijn de autonome gemeenschappen die in het pandemiejaar de grootste jaarlijkse dalingen hebben doorgemaakt. Anderzijds werd er een stijging van de huurprijzen genoteerd in La Rioja (+10,3%) en Asturië (+ 8,4%).

De woordvoerder van Fotocasa, María Matos, wees erop dat de huur een van de markten is die het meest is veranderd door de pandemie. Als begin 2020 de huurprijzen de eerste tekenen van matiging begonnen te vertonen na de grote stijgingen in 2019, stelden we kort na het begin van de pandemie opnieuw prijsstijgingen vast.

Volgens Mato waren deze stijgingen echter het gevolg van de omschakeling van vakantiehuizen, met meestal korte verhuurperiodes, naar residentiële verhuur (lange termijn), die op de markt kwamen met huurprijzen die aanzienlijk hoger waren dan het gemiddelde.

In de tweede helft van 2020 stagneerde de prijsstijging en korte tijd later begonnen de huurprijzen te dalen na vier jaar van intense stijgingen.

De belangrijkste reden is uiteraard de afname van de vraag en de toename van het aanbod, zegt Mato, die gelooft dat de huidige trend zich verderzet en dat de prijsdalingen in 2021 zullen doorgaan.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).