Herstel van lucht- en maritieme verbindingen, de sleutel tot economisch herstel voor Tenerife

Geschreven op 21-04-2021


De werkgevers van Tenerife concluderen dat het eiland gedoemd is tot een ernstige economische en sociale crisis als de lucht- en maritieme connectiviteit, die verloren is gegaan als gevolg van de pandemie, niet wordt hersteld. De ‘Confederación Española de Organizaciones Empresariales’ (CEOE) en de Círculo de Empresarios del Sur de Tenerife (CEST) zijn van mening dat deze reactivering "de sleutelfactor" is voor de wederopbouw van het toerisme, van het productieve weefsel, de bedrijven en de werkgelegenheid.

Roberto Ucelay, voorzitter van de CEST, verklaarde dat ze elk initiatief zullen steunen dat gericht is op het verbeteren van de connectiviteit van Tenerife en de Canarische Eilanden. We moeten er ons van bewust zijn dat er vele vluchten niet meer mogelijk zijn in vergelijking met de situatie in januari 2020 en dat deze zo snel mogelijk moeten gecompenseerd worden.

Het is van cruciaal belang dat luchtvaartmaatschappijen en touroperators deze markt blijven exploiteren en vertrouwen. In die zin betreurt hij "het verlies van Spanair" en is hij "waakzaam" voor de totale absorptie van Air Europa in Iberia. En zo zijn er ook nog een aantal goedkope luchtvaartmaatschappijen, zoals Norwegian, die hun verbindingen met de Canarische Eilanden aanzienlijk hebben verminderd.

Tenerife is zwaar getroffen zowel wat betreft het aantal nationale als internationale vluchten. De heropleving van de economie en het stoppen van de negatieve invloed op het economisch weefsel, is afhankelijk van de terugkeer van de toeristen. Daarom concludeert Ucelay dat het herstel van de connectivieit de sleutel is tot de toeristische en economische wederopbouw. Zonder connectiviteit is Tenerife gedoemd om de vernietiging van het bedrijfsweefsel te ondergaan met rampzalige werkloosheidscijfers tot gevolg.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).