Op Tenerife kunnen dagelijks 13.000 vaccins worden toegediend

Geschreven op 23-04-2021Tenerife zal tot 13.000 inspuitingen per dag kunnen toedienen dankzij de ingebruikname van 2 nieuwe, grote vaccinatiecentra, het beursgebouw van Santa Cruz en het Magma Arte & Congresos in Adeje. Beide vaccinatiecentra werden vanaf woensdag in gebruik genomen. In elk centrum zullen ongeveer 1.200 vaccins per dag worden ingespoten, wat kan worden verhoogd tot 4.000 wanneer er voldoende voorraad is. Daarom stijgt de capaciteit van Tenerife op dit moment tot 13.000 vaccins per dag.

Deze nieuwe centra zijn een aanvulling op degenen die vorige week werden geopend op de Universiteit van La Laguna, in het ‘Consultorio’ van Garachico, in het ‘Centro Tecnológico’ van Candelaria en enkele weken geleden in het beursgebouw van Los Realejos.

De opening van deze massale vaccinatiecentra heeft tot doel het vaccinatieproces onder de beoogde bevolkingsgroepen te intensiveren, zoals was voorzien in de vaccinatiestrategie tegen Covid-19. Op dit moment wordt de groep tussen de 60 en 69 jaar oud gevaccineerd met het vaccin van AstraZeneca.

In elk van deze vaccinatiecentra zullen ongeveer vijftien gezondheidswerkers aanwezig zijn om de bevolking te vaccineren, waaronder verpleegsters, artsen en ondersteunend verplegend personeel. De centra zijn geopend van maandag tot en met zondag van 8.30 uur tot 19.30 uur. In het beursgebouw van Santa Cruz is 3.000 vierkante meter ingericht met 20 vaccinatieposten en 1.100 vierkante meter in het Magma Arte & Congresos.

Momenteel heeft Tenerife al zes grote vaccinatiepunten, bovenop die van het openbare gezondheidsnetwerk: het Hospital Universitario Nuestra Señora de la Candelaria, het Hospital Universitario de Canarias, het Hospital del Sur en de gezondheidscentra.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).