De Canarische Eilanden willen voorlopig de PCR-test behouden wanneer de alarmtoestand afloopt

Geschreven op 22-04-2021De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft woensdag toegegeven dat hij zoekt naar formules om de verplichting te behouden om een negatieve PCR-test of antigeentest voor te leggen bij aankomst op de archipel, wat erg belangrijk is in de strijd tegen het virus.

Torres onderstreepte dat de regionale uitvoerende macht de gezondheidsbescherming maximaal wil behouden en bevestigde dat de controle van mensen, die de archipel binnenkomen met een PCR-test, rechtstreeks verband houdt met het alarmdecreet, dat op 9 mei afloopt.

Daarom wil Torres zo spoedig mogelijk spreken met de regering van Spanje om formules te vinden die het mogelijk maken om deze verplichte test te handhaven bij het binnenkomen van de havens en de luchthavens van de Canarische Eilanden maar ook voor hen die reizen tussen de eilanden.

Zolang er eilanden op niveau 3 zitten, zijn de controles erg relevant zodat de andere eilanden het aantal infecties niet ziet toenemen. Bovendien is het erg belangrijk dat de cumulatieve incidentie daalt op alle eilanden met het oog op de reactivering van het toerisme in de zomer. Daarom zijn de controles zo noodzakelijk, voegde hij eraan toe.

Torres heeft echter aangegeven dat ze in de tussentijd vanuit juridisch oogpunt overleggen wat het einde van de alarmtoesand zal betekenen en er duidelijkheid moet komen over bijvoorbeeld de avondklok en de verplichte PCR-test. De vraag is of de autonome gemeenschappen hierover zelf beslissingen kunnen nemen of niet.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).