Na 40 jaar wachten vandaag eindelijk de eerste operaties in het Hospital del Sur

Geschreven op 23-04-2021Het Zuiden van Tenerife kan vanaf vandaag zeggen dat het een ziekenhuis heeft waarop het al meer dan 40 jaar heeft gewacht. Zonder officiële aankondiging of inauguratie bevestigde het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden dat vandaag de eerste operaties zullen worden uitgevoerd in de chirurgische afdeling van het Hospital de El Mojón in Arona.

Normaal was de opening reeds voorzien in 2019, maar tal van vertragingen volgden elkaar op. Er worden vandaag een twintigtal oogoperaties uitgevoerd met de nieuwste generatie apparatuur die op deze nieuwe afdeling is geïnstalleerd. Het aantal en het soort ingrepen zullen de komende weken progressief toenemen.

Er zijn veel mensen die het pas zullen geloven als ze het zien, merkte Jordi Esplugas op, een van de woordvoerders van het ‘Plataforma Pro Hospital Público del Sur’, wiens eerste twee woorden na de bevestiging van de opening van de operatiekamers "eindelijk" waren.

Dit is geweldig nieuws waar we al zo lang op hebben gewacht. We hopen nu dat deze operatiekamers zo snel mogelijk voor honderd procent inzetbaar zijn, zei hij. Esplugas was een van de organisatoren van de historische demonstratie die in september 2004 meer dan 3.000 mensen in Playa de las Américas bijeenbracht om een ​​groot ziekenhuis voor het Zuiden te eisen.

Fase drie van het ziekenhuiscomplex dat vandaag in El Mojón wordt geopend en geleidelijk aan meer activiteit zal krijgen, herbergt een chirurgische afdeling met vier operatiekamers, een verloskundige afdeling met drie verloskamers en een operatiekamer, twee ziekenhuisverdiepingen met elk 36 bedden, een apotheekdienst en kleedkamers voor het personeel, een keuken en kamers voor technische apparatuur.

Nu kunnen we zeggen dat het Zuiden een echt ziekenhuis heeft en niet enkel een gezondheidscentrum, zegt Esplugas, die de nieuwe faciliteiten eerder deze week heeft bezocht. De apparatuur is state-of-the-art, waardoor dit ziekenhuis tot de belangrijkste van de Canarische Eilanden zal behoren, aldus Esplugas.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).