Korte nieuwsitems

Geschreven op 23-04-2021De Canarische Eilanden komen op kruissnelheid wat betreft de vaccinaties omdat er meer dan 100.000 vaccins zijn aangekomen. De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, bevestigde gisteren nogmaals dat eind augustus 70% van de bevolking ouder dan 16 jaar moet ingeënt zijn.

Gelsai, moeder van een 8-jarige zoon, moet maandag dan toch haar apparement in Santa Cruz niet verlaten zoals eerder werd gemeld. De Canarische overheid heeft contact opgenomen met ‘fondo Coral Homes’, dat eigenaar is en ermee dreigde Gelsai uit haar appartement te zetten. Er wordt ondertussen onderhandeld over een oplossing.

Een 35-jarige motorrijder raakte woensdag zwaargewond na een aanrijding met een vrachtwagen in Cuesta Piedra in Santa Cruz, zo meldde de nooddienst 112. Het slachtoffer werd met de ziekenwagen overgebracht naar het Hospital Universitario Nuestra Señora de la Candelaria. Zijn toestand is ernstig maar stabiel.

Minstens drie voertuigen zijn betrokken geraakt bij een verkeersongeval woensdagnamiddag op de TF-5 ter hoogte van La Laguna in de richting van Santa Cruz. Dit leidde tot enorme files maar gelukkig vielen er geen gewonden.

Om nog onbekende redenen raakte een auto van de weg, kantelde om en kwam enkele meters lager op zijn dak terecht in een bananenplantage in de wijk Cruces in de gemeente Garachico. Het ongeval gebeurde woensdag rond 12.00 uur. De chauffeur liep hierbij slechts lichte verwondingen op.

Een man uit Tenerife, die beschuldigd werd van het aanzetten tot haat tegen moslims en immigranten via Twitter en Facebook, werd woensdag veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van 3 euro per dag gedurende 6 maanden.

Een man is woensdagochtend om het leven gekomen bij een brand in een gebouw met meerdere verdiepingen in de calle Volcán Cañas Dulces in de gemeente San Cristóbal de La Laguna. Twee vrouwen moesten naar het ziekenhuis worden gebracht met verschijnselen van rookvergiftiging.

De Nationale Politie heeft een 26-jarige man gearresteerd voor een diefstal met geweld en poging tot intimidatie op het strand van Bajamar. De dader bedreigde een 63-jarige Italiaanse vrouw en dwong haar haar geld en mobiele telefoon af te geven.

Op 12 augustus 2019 werd het levenloze lichaam van de 17-jarige Leah Wilson gevonden in het zwembad van een toeristisch complex in het zuiden van Tenerife. Aangezien de familie niet wist of het een ongeval was of dat er iets anders was gebeurd, trok de familie naar het ‘Tribunal Forense de Somerset. Gisteren kregen ze eindelijk de uitslag: de dood was een ongeluk.

De GES-helikopter heeft woensdag twee wandelaars gered die waren verdwaald in de barranco Los Cochinos in Los Silos (Tenerife). De twee vrouwen, 30 en 50 jaar oud, waarschuwden dat ze waren verdwaald, dus ging GES-helikopter naar hen opzoek om ze te kunnen lokaliseren. Ze werden overgebracht naar La Guancha waar ze werden bijgestaan ​​door het personeel van de Canarische hulpdiensten.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).