Volksgezondheid ontkent dat er regionale ‘Covid-certificaten’ in gebruik worden genomen

Geschreven op 24-04-2021De minister van Volksgezondheid, Carolina Darias, heeft woensdag duidelijk laten verstaan dat er slechts één digitaal Covid-certificaat zal komen om mobiliteit te faciliteren binnen de ganse Europese Unie. Er mag in ieder geval geen "cluster" ontstaan van regionale certificaten die enkel toegang verlenen tot een bepaald gebied.

Op een persconferentie na de Interterritoriale Gezondheidsraad heeft Darias dus gereageerd op de vraag van sommige gemeenschappen, zoals Galicië of Andalusië, om de mobiliteit te herstellen met regionale, autonome certificaten van reeds gevaccineerde burgers.

Galicië had voorgesteld om een eigen vaccinatiecertificaat in gebruik te nemen om de autonome gemeenschap binnen te komen. Maar Darias heeft duidelijk gemaakt aan de Galicische minister van Volksgezondheid, Julio García Comesaña, dat dit niet bespreekbaar is en heeft benadrukt dat er slechts één nationaal certificaat zal zijn, dat u toelaat door gans Europa te reizen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).