Londen zal de eilanden afzonderlijk evalueren om te beslissen of het toerisme opnieuw kan worden geactiveerd

Geschreven op 23-04-2021Het Verenigd Koninkrijk zal de pandemische situatie op eilandbestemmingen onafhankelijk analyseren om zijn burgers in staat te stellen ernaartoe te reizen. Volgens de aankondiging, die de Britse minister van Transport, Grant Shapps heeft gedaan, zouden de Canarische Eilanden zich alleen zorgen hoeven te maken over hun eigen cumulatieve incidentie en vaccinatiegraad, en zouden ze niet afhankelijk zijn van het Spaanse gemiddelde voor het opnieuw activeren van het toerisme.

Shapps heeft de creatie van ‘groene lijsten’ aangekondigd die de Canarische Eilanden, Spanje, Portugal en Griekenland zouden omvatten. Een belangrijke aankondiging voor de Canarische Eilanden gezien het gewicht van het Britse toerisme op onze economie, schreef de president, Ángel Víctor Torres, donderdag op zijn Twitter-account.

De archipel zal dus niet afhankelijk zijn van de andere autonome gemeenschappen die ervoor kiezen om een ​​zachter beleid te voeren bij het opleggen van sanitaire beperkingen en dat deze resulteren in een toename van de cumulatieve incidentie en de druk op de ziekenhuizen.

Aan welke criteria moeten de Canarische Eilanden voldoen om in de Britse ‘groene lijsten’ te worden opgenomen? In mei zal dat bekend worden gemaakt, maar gewoon al het feit dat er geen rekening moet gehouden worden met de cijfers van Spanje, is al een verademing. Er is wel aangegeven dat Londen zijn beoordeling zal laten afhangen van de incidentie - gisteren meer dan 100 gevallen per honderdduizend Canariërs in de afgelopen veertien dagen, wat geen goed nieuws is – maar ook van het percentage van de gevaccineerde bevolking, het voorkomen van nieuwe stammen en de toegang tot betrouwbare gegevens.

Van meet af aan verdedigde het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden het belang van uitsluiting van de eilanden bij de algemene beoordeling van het land. Het is waar dat de afhankelijkheid van de Canarische economie van het toerisme de reactivering van de sector tot een dringende zaak maakt. Alleen op die manier kunnen de tienduizenden mensen die nog steeds worden getroffen door tijdelijke werkloosheid (ERTE), terugkeren naar hun baan.

Daarom hebben de Canarische Eilanden bondgenoten gezocht om de reactivering van het toerisme te eisen. De druk van de werkgeversvereniging van Britse touroperators en reisbureaus (Association of British Travel Agents) en van de luchtvaartmaatschappijen zoals Jet2 helpt hier zeker aan mee.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).