Korte nieuwsitems

Geschreven op 23-04-2021De eilanden Tenerife en Gran Canaria gaan voorlopig door op niveau 3 van de coronawaarschuwing. El Hierro gaat van niveau 1 naar 2, na een "aanzienlijke" toename van het aantal infecties. Op alarmniveau 3 wordt de avondklok aangepast en krijgen de mensen een uur extra bewegingsvrijheid. De avondklok gaat in om 23:00 en eindigt om 6:00 uur.

De bouwpromotor Viqueira kondigt aan dat ze de werken aan het Hotel La Tejita zullen hervatten omdat de nieuwe afbakening geen invloed heeft op het huidige project en vraagt "politiebescherming" aan om verder te kunnen werken. De milieuactivisten van ‘Salvar La Tejita’ beschouwen dit als een provocatie en hebben al laten weten dat ze door zullen gaan met hun acties.

De Canarische Eilanden en zeven andere autonome gemeenschappen zijn donderdag begonnen met het toedienen van het vaccin van Janssen in de groep van 70- tot 79-jarigen om de immunisatie te versnellen omdat één dosis volstaat.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, is uiterst tevreden dat de eerste operaties vrijdag werden uitgevoerd in het Hospital del Sur, maar hij is ook van mening dat er nog een lange weg te gaan is om een ​​compleet ziekenhuis te worden, aangezien het aanbod van diensten nog moet worden uitgebreid. De rest van de faciliteiten, waar het Zuiden van het eiland al 40 jaar op wacht, zal de komende weken geleidelijk worden geopend.

De Canarische Eilanden registreren momenteel 52 actieve gevallen van Covid-19 onder de meer dan 32.000 mannelijke en vrouwelijke leraren en 396 positieven onder de 335.000 studenten op de Canarische Eilanden.

De Guardia Civil heeft in de gemeente Garafía (La Palma) een illegaal feest met ongeveer een 70-tal aanwezigen stilgelegd. De feestvierders waren samengekomen op een afgelegen terrein waar er werd gedronken en gedanst op de muziek van een dj. De Guardia Civil heeft laten weten dat de aanwezigen een boete kunnen verwachten die kan oplopen tot 3.000 euro.

De Nationale Politie heeft een 22-jarige vrouw gearresteerd omdat ze een tandarts heeft geslagen en gestampt in Arona (Tenerife). Volgens het politierapport kwam de vrouw de praktijk binnen zonder afspraak waarop de tandarts haar duidelijk maakte dat ze een voorafgaande afspraak moest maken en haar op dat moment niet kon behandelen. De vrouw werd hierop erg kwaad en schopte en sloeg het slachtoffer.

Een man is vrijdag zwaargewond geraakt na een val met zijn scooter in de calle Henry Dunant in Santa Cruz de Tenerife, zo meldde de nooddienst 112. Hij liep daarbij ernstige verwondingen op aan beide benen en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De Canarische Eilanden registreerden vorig jaar 1.367 gevallen van kindermishandeling. De helft werd ontdekt via sociale diensten zoals gisteren werd gemeld door de minister van Sociale Rechten, Noemí Santana.

De Canarische Eilanden, en Gran Canaria in het bijzonder, hebben de afgelopen jaren een aanzienlijke toename van de slangenpopulatie opgemerkt. De verrassing was gisteren echter vrij groot toen een bewaker een Californische slang vond in de omgeving van de ‘Fuente Luminosa’ in de hoofdstad van Gran Canaria.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).