Korte nieuwsitems

Geschreven op 24-04-2021La Laguna reactiveert tijdens het weekend het capaciteitscontrolesysteem in de badzones. Het departement ‘Playas y Piscinas’ zal dit toepassen zolang de capaciteitsbeperkingen worden gehandhaafd vanwege de toename van de instroom en de noodzaak om de veiligheid van zwemmers te garanderen.

Ten minste zes inzittenden van een boot met 30 migranten, die vrijdag door Salvamento Marítimo op zes kilometer ten zuiden van Punta Rasca op Tenerife werd onderschept, zijn er zeer ernstig aan toe en werden vanuit de haven van Los Cristianos met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Na vernomen te hebben dat het bouwbedrijf Viqueira de werkzaamheden aan het Hotel La Tejita zal hervatten, heeft José Antonio Valbuena, minister van Ecologische Transitie, er bij de gemeenteraad van Granadilla op aangedrongen om dit te verhinderen en de bouwvergunning te herzien, met dien verstande dat de nieuwe afbakening wel degelijk invloed heeft op de project van het vijfsterrenhotel.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft reeds 558.338 vaccins toegediend van de 578.200 die in totaal zijn toegekomen, wat neerkomt op 96,56 procent. 70,613% van de bevolking ouder dan 60 jaar heeft al minstens 1 dosis gekregen.

Om een nog onbekende reden verloor een vrouw de controle over haar wagen en kwam daardoor in botsing met een motorrijder. Het ongeval gebeurde zaterdagmorgen in de calle Alfonso Trujillo in La Orotava. De motorrijder raakte hierbij vrij zwaar gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

De botsing van twee voertuigen, waarbij één van de wagens vuur vatte op de snelweg TF-5 in noordelijke richting nabij La Laguna, veroorzaakte zaterdagvoormiddag aanzienlijke files. De brandweer moest ter plaatse komen om het voertuig te blussen. Gelukkig vielen er geen gewonden.

De toegang voor voertuigen tot het strand van Las Gaviotas in Santa Cruz werd zaterdag vanaf 11 uur opnieuw afgesloten vanwege de grote toestroom, zo meldde de website van de gemeenteraad die informatie biedt over de bezettingsgraad van de stranden van Las Teresitas, las Gaviotas, Roque Las Bodegas, Almáciga en Benijo.

De president van de Cabildo de Tenerife, Pedro Martín, heeft verzekerd dat Tenerife al 60% van de luchtstoelen heeft hersteld in vergelijking met het aantal luchtstoelen in 2019, wat een recordjaar was wat betreft de aankomst van passagiers. In totaal zijn er 5,3 miljoen vliegtuigstoelen beschikbaar om naar Tenerife te reizen vanaf vandaag tot het einde van het jaar.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).