Tenerife en ‘Madrid Fusión’ organiseren de eerste kookwedstrijd met ‘mojo’ saus

Geschreven op 24-04-2021De Cabildo de Tenerife heeft samen met de belangrijkste gastronomische beurs in Spanje, Madrid Fusión, de eerste kookwedstrijd met mojo sauzen georganiseerd om de kwaliteiten en de eigenschappen van deze typische Canarische saus nog meer bekendheid te geven.

De minister van Toerisme van Tenerife, David Pérez, voegde eraan toe dat de mojo saus een fundamenteel onderdeel is van de traditionele en inheemse gastronomie. In combinatie met de zes wijnen met beschermde oorsprongsbenamingen, die we op Tenerife kennen, kan dit een echte culinaire uitdaging zijn voor de wedstrijd op Madrid Fusión.

De mojo sauzen van Tenerife zijn zeer gevarieerd, te beginnen met de meest traditionele, de groene en rode mojo saus, tot de meest complexe. Het is een van de krachtigste en meest creatieve sauzen in Spanje en geven vrijheid aan de verbeeldingskracht.

Personen die zich geroepen voelen om deel te nemen aan deze creatieve kookwedstrijd kunnen hun recepten opsturen vóór 9 mei naar dit emailadres:  ana@madridfusion.net - het wedstrijdreglement kan worden nagelezen op: www.facebook.com/MadridFusionCongreso/posts/10158161792017810

De zes geselecteerde finalisten zullen hun recepten live presenteren op 2 juni 2021 tijdens Madrid Fusión. De jury zal bestaan uit gespecialiseerde journalisten en gerenommeerde chef-koks, evenals uit gastronomische specialisten in de voedingssector. Zij zullen de twee winnaars van de wedstrijd bekendmaken: de 'Beste Mojo Saus' en het 'Beste gerecht met mojo gecombineerd met wijnen uit Tenerife’.

Tenerife zal uiteraard ook een stand hebben op de beurs, die is aangepast aan de sanitaire omstandigheden en wil de gastronomie te laten zien als een van de meest karakteristieke en aantrekkelijke elementen voor toeristen die op zoek zijn naar een speciale, culinaire ervaring op een bestemming als Tenerife.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).