Met 70% van de bevolking gevaccineerd in de zomer, zal het winterseizoen beter zijn

Geschreven op 26-04-2021


Dit zijn de woorden van Pedro Manuel Martín Domínguez, de president van Tenerife en sinds kort ook promotor van de nieuwe toeristische strategie van het eiland onder de slogan ‘Tenerife maakt emoties los’.

Martín uitte zijn bezorgdheid over de evolutie van de pandemie. Tenerife lijkt zelfs het enige gebied in Spanje te zijn waar we niet in staat zijn om de pandemie te beheersen ondanks de beperkingen op de mobiliteit en sectoren zoals hotels en restaurants. Een scenario dat de volksgezondheid, de economie en de kansen op een spoedig herstel in gevaar brengt.

Mijn grootste zorg was dat we naar niveau 4 zouden gaan. We zijn erin geslaagd op niveau 3 te blijven en bovendien werden sommige maatregelen wat versoepeld, zoals het ingaan van de avondklok om 23 uur. Dit is natuurlijk niet genoeg om de economie een boost te geven, maar ik hoop dat we het aantal positieve gevallen in de komende weken kunnen beheersen, samen met de toename van de vaccinaties. In die zin ben ik ervan overtuigd dat we de zomer zullen afsluiten met 70% van de bevolking die zal gevaccineerd zijn waardoor het winterseizoen 2021-2022 veel beter zal zijn en dat meteen ook het definitieve herstel zal inluiden.

We hebben een jaar gewerkt aan een nieuwe toerismestrategie. We hebben werklijnen vastgelegd die ons in staat stellen opnieuw op de voorgrond te treden als toeristische bestemming. Dat betekent werken met krachtige nieuwe digitale tools om potentiële klanten te kunnen bereiken. Mensen die nog nooit op Tenerife zijn geweest, maar aan wie we een bezoek aan het eiland aanbieden op grond van hun interesses, hun verlangens en hun smaak.

Bovendien voeren we krachtige promotiecampagnes in Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk... waar bij de weerberichten ook het weer van Tenerife wordt meegedeeld. Dit is slechts een greep uit enkele specifieke interventies, die aansluiten bij vele andere waarmee we onszelf bekend willen maken, niet alleen gericht op het bereiken van loyaliteit van de toerist die we al hadden, maar ook om nieuwe en vooral jongere toeristen aan te trekken, aldus Pedro Martin. 


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).