Families onderhandelen met gierenfondsen om meer huisuitzettingen op Tenerife te voorkomen

Geschreven op 26-04-202117 families die wonen in het gebouw met nr. 42 aan de ‘Subida a El Tablero’ onderhandelen over de betaling van hun huur met gierenfondsen om huisuitzettingen te vermijden.

Ze willen geen krakers worden, maar wel huisuitzetting vermijden.

Hulporganisaties zoals ‘29-E’ en ‘El pueblo tiene hambre’ (Het volk heeft honger) proberen de situatie van vele gezinnen, die met uitzettingen op Tenerife worden bedreigd, te coördineren bij het onderhandelen over hun huurprijzen met de aasgierfondsen, die momenteel dagelijks uitzettingen van gezinnen laten uitvoeren, ondanks het huidige moratorium.

Hoewel de overgrote meerderheid van de getroffenen zich in een kwetsbare situatie bevindt en het daarom voor hen onmogelijk is om de huidige marktprijzen te betalen, is de bereidheid van de autoriteiten om deze kansarmen te helpen de enige sleutel tot redding, waarmee een overeenkomst kan worden bereikt met de gierenfondsen.

Ondertussen raakte ook bekend dat het moratorium na 12 maanden niet meer wordt verlengd voor personen die een woning hebben gekocht en een hypothecair krediet hebben. Aangezien de toeristische activiteiten al bijna 14 maanden stilliggen, is het duidelijk dat ook voor veel van deze mensen een sociaal drama niet veraf is.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).