Santa Cruz zegt aan Binter erg bezorgd te zijn over het verlies van luchtverbindingen naar Tenerife

Geschreven op 27-04-2021De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, heeft aan de verantwoordelijken van de Canarische luchtvaartmaatschappij Binter de bezorgdheid overgebracht van de stad en van de lokale economie met betrekking tot het verlies van luchtverbindingen naar Tenerife. En bijgevolg ook van het economisch herstel dat zo snel mogelijk moet kunnen worden opgestart.

Bermúdez had een ontmoeting met de president van Binter, Rodolfo Núñez, die hij bedankte voor zijn bereidheid om kortelings nieuwe luchtverbindingen op te zetten van en naar Tenerife, en meer bijzonder vanaf de luchthaven Tenerife Noord.

De burgemeester legde Núñez uit dat het een noodzaak is dat het departement Toerisme zo snel mogelijk meer duidelijkheid krijgt over de beschikbare luchtverbindingen vanaf oktober wanneer het nieuwe toeristische winterseizoen begint. Het is bovendien van invloed op andere infrastructuren, zoals de haven van Santa Cruz de Tenerife, die een uitvalsbasis wil zijn voor intercontinentale cruises. En daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk luchtverbindingen te hebben zodat de cruisepassagiers op een gemakkelijke en comfortabele manier naar Tenerife kunnen komen en terug kunnen vertrekken.

De president van Binter heeft de burgemeester voorgesteld om een samenwerking op te zetten met alle diensten die verantwoordelijk zijn voor het openen van nieuwe vluchtroutes, alsook met de publieke en private sector.

Bermúdez uitte bovendien kritiek op de president van Tenerife voor zijn passiviteit en de eilandregering die geen duidelijke strategie heeft om die connectiviteit te bevorderen en zelfs niet over een adequaat en correcte plan beschikt van hoe ze het eiland gaan promoten om een ​​stabiele cruisebasis te blijven. Het enige dat we tot nu toe hebben gehoord is een ‘nieuw merk’, een reeks doelstellingen, maar geen enkel origineel, en wat algemeenheden vol fouten en onnauwkeurigheden, aldus de burgemeester van Santa Cruz.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).