Korte nieuwsitems

Geschreven op 27-04-2021De verkoop van nieuwe auto’s is met 49% gedaald op de Canarische automarkt in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. De president van Faconauto Canarias, Manuel Sánchez, heeft aan de minister zijn bezorgdheid overgebracht over de moeilijke situatie die concessiehouders op de eilanden momenteel doormaken.

De ‘Organización de Consumidores y Usuarios (OCU)’ schat dat, als de huidige elektriciteitsprijzen worden gehandhaafd, deze maand april "verreweg" de duurste zal zijn van de acht jaar sinds de gereguleerde tarieven van de PVPC (Precio voluntario para el pequeño consumidor) bestaan, met een prijs die 59% hoger is dan de gemiddelde prijs in deze maand.

Agenten van de lokale politie van Santa Cruz de Tenerife zijn zaterdag tussenbeide moeten komen op verschillende feestjes en illegale bijeenkomsten met minderjarigen in verschillende delen van de hoofdstad van Tenerife, waaronder op het strand van Las Teresitas. We proberen ons werk te doen, maar we moeten allemaal eens goed nadenken over hoe we dit gedrag kunnen vermijden, publiceerde de politie op zijn Twitter-account.

Een GES-helikopter (Grupo de Emergencias y Salvamento), geactiveerd door de nooddienst 112, heeft zaterdagnamiddag een 20-jarig meisje, dat zwaar in de problemen was gekomen, kunnen redden uit de zee. Het voorval vond plaats aan de kust van Rojas in El Sauzal op Tenerife.

Vandaag beginnen de herasfalteringswerken over 50 kilometer op de TF-5, de noordelijke snelweg. De werken zullen worden uitgevoerd tussen Santa Cruz en Icod de los Vinos. Dit project heeft een budget van 12.206.846 euro en een uitvoeringstermijn van tien maanden. De werken worden enkel 's nachts uitgevoerd tussen 22.00 en 06.00 uur.

De Canarische Eilanden staan ​​de komende 15 jaar voor een ongekende demografische uitdaging. Degenen die ouder zijn dan 65 jaar en die nu 16,9% van de bevolking vertegenwoordigen, zullen in 2035 maar liefst 25,04% van de inwoners van de archipel uitmaken, dat wil zeggen één op de vier Canariërs.

Nog eens honderd migranten arriveerden zondag in twee boten op de Canarische Eilanden. In Puerto del Rosario (Fuerteventura) kwam een boot aan met 50 inzittenden waarvan 14 minderjarigen, drie van hen kleine kinderen. Een tweede boot arriveerde op Gran Canaria in Arguineguín met nog eens 50 migranten, ogenschijnlijk allemaal in goede gezondheid.

Het levenloze lichaam van een 50-jarige man werd zondag gevonden in Puerto Naos in de gemeente Los Llanos de Aridane op het eiland La Palma, zo meldde de nooddienst 112. Het gaat om een buitenlander; de doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

Een 49-jarige man liep zondag vrij zware verwondingen op aan de onderste ledematen door een val op de wandelweg El Pijaral in Anaga. Twee reddingsteam van de brandweer konden de man uit zijn hachelijke situatie redden en hem overbrengen naar het ziekenhuis.

Volgens de nooddienst 112 is een motorrijder zondag zeer zwaargewond geraakt bij een val op de TF-21 in de gemeente Vilaflor (Tenerife). Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Zondag is het levenloze lichaam van een agent van de Guardia Civil gevonden in een toeristencomplex in Puerto del Carmen op Lanzarote. Het slachtoffer was 44 jaar en erg geliefd bij zijn collega’s. De reden van het overlijden of wat er is gebeurd, is nog niet bekend en wordt nu onderzocht.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).