Mogen gevaccineerde buitenlanders Spanje binnenkomen zonder PCR-test?

Geschreven op 26-04-2021De ‘Asociación de Líneas Aéreas (ALA)’ heeft de regering maandag gevraagd om internationale reizigers, die tegen Covid-19 zijn ingeënt, vrij te stellen van de PCR-test om Spanje binnen te komen, omdat andere concurrerende landen zoals Griekenland, het zullen toestaan ​​zonder te wachten op het digitale groencertificaat waaraan de Europese Unie werkt.

In een persconferentie heeft de president van ALA, Javier Gándara, aangegeven dat ze van plan zijn om deze zomer 58% van de vluchten uit te voeren vergeleken met de zomer van 2019, maar 14% meer dan in de zomer van 2020.

Hoewel Europa achterblijft ten opzichte van andere continenten, zoals China of de Verenigde Staten waar het binnenlands toerisme al sterk gereactiveerd is, nemen sommige landen als Griekenland al de nodige beslissingen en opent het zijn grenzen vanaf 14 mei en iedere toerist, die is ingeënt, mag zonder PCR-test het land binnenkomen.

Het vaccin in combinatie met het digitale certificaat zijn de sleutels tot het herstel van veilig toerisme, aldus Gándara. Evenzo is hij voorstander van het aanvaarden van antigeentesten als alternatief voor de PCR-test, zoals ook andere Europese landen doen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).