De voedselconsumptie op de Canarische Eilanden daalt met 15%

Geschreven op 27-04-2021


Sinds het begin van het jaar hebben de voedingswinkels van de Canarische Eilanden gemerkt dat de tweede veertien dagen van elke maand de consumptie keldert, zoals vroeger enkel gebeurde aan het einde van de maand voordat Covid-19 in ons leven kwam.

Zoals blijkt uit verschillende bronnen in de sector worden de mensen gedwongen om te bezuinigen op hun uitgaven en elke euro twee keer om te draaien vanwege de enorme werkloosheid op de Canarische Eilanden.

De al zeer moeilijke situatie is nog verslechterd sinds het begin van april. De consumptie in het hele voedselsegment is drastisch gedaald met 15%. Deze daling in april is niet normaal, zegt Carmen González, manager van de ‘Mercado Central-Alcaravaneras’, die bevestigt dat de daling van de consumptie algemeen merkbaar is in alle categorieën: fruit, groenten, vis en vlees.

De daling van de voedselconsumptie heeft ook directe gevolgen voor de boeren op de eilanden, die voordien al met een bijzonder kleine winstmarge hun produkten moesten verkopen en zelfs tegen kostprijs werkten.

Door de terugval van de vraag kan ook de gehele productie niet op de markt worden gebracht. Veel boeren worden gedwongen een deel van de productie weg te gooien of aan de dieren te geven. Met minder vraag en hetzelfde aanbod, drukken de distributieketens de prijzen naar beneden. Ze dwingen om onder de kostprijs te verkopen, zegt de voorzitster van de ‘Asociación de Agricultores y Ganaderos de Canarias (Asaga)’. Ze wijst er ook op dat de invoer van buitenlandse produkten de sector ook al geen goed doet.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).