Korte nieuwsitems

Geschreven op 27-04-2021


Het immigratiedrama houdt niet op in de wateren van de Canarische Eilanden. Salvamento Marítimo vond maandagmiddag een boot met minstens 17 doden en drie overlevenden aan boord op ongeveer 265 mijl ten zuiden van het eiland El Hierro. De boot werd 's ochtends opgemerkt door een vliegtuig van de ‘Servicio Aéreo de Rescate’ van de luchtmacht.

Zeven op de tien 60-plussers hebben ten minste één dosis van het vaccin gekregen. De Canarische Eilanden hebben tot hiertoe 557.576 vaccins toegediend, dat is 98% van de ontvangen vaccins. Deze week komen er opnieuw 81.000 vaccins toe,  die het tempo opdrijven.

Een 54-jarige man is maandag ernstig gewond geraakt in Vilaflor toen zijn graafmachine, waarmee hij aan het werk was in de Camino del Bucio, omkantelde en vier meter naar beneden viel, zo meldde de nooddienst 112.

De hulpdiensten hebben maandag in zee het levenloze lichaam gevonden van een visser in Puntagorda op La Palma. De man was sinds zondagavond vermist en er werd meteen een zoekactie opgestart.

Adeje is de gemeente waar de politie de meeste boetes uitschrijft voor het overtreden van de veiligheidsmaatregelen tegen Covid-19. De Nationale Politie heeft de afgelopen week 309 processen-verbaal opgemaakt in de provincie Santa Cruz de Tenerife waarvan 144 in Adeje en Arona.

De gemeenteraad van Santa Cruz heeft via het departement Dierenwelzijn de goedkeuring gegeven voor de sterilisatie van 130 zwerfkatten in de stad voor een bedrag van 16.045,00 euro. Naast de sterilisatie krijgen ze ook een antiparasitaire behandeling.

De lokale politie van La Laguna weigert overuren te maken uit protest tegen het gebrek aan personeel. Dit is overeengekomen door alle vakbonden na te hebben gezien hoe hun dringende eisen voor meer agenten "geen antwoord kregen" van de gemeenteraad van La Laguna. Geconfronteerd met deze "onhoudbare" situatie hebben de zeven vakbonden de ‘Comisión de Conflicto Laboral’ opgericht om protestacties voor te bereiden in de komende maanden.

De dood van een 26-jarige Italiaan leidde tot grote verontwaardiging op Palma. Bij een ruzie met zijn 38-jarige echtgenote was de man op de motorkap van de auto gaan liggen waarna de vrouw plotseling versnelde en het slachtoffer met zijn hoofd op de grond terechtkwam. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis maar stierf een dag later. De Nationale Politie heeft de vrouw gearresteerd voor moord.

Sinds 12 april daalt de cumulatieve incidentie van de Canarische Eilanden gestaag, gaande van 75,4 nieuwe gevallen in zeven dagen per 100.000 inwoners tot 52,3 op maandag, het laagste aantal dat geregistreerd werd op de eilanden sinds 23 februari.

Vier personen zijn opgepakt op Gran Canaria voor het drukken van 250 valse geldbiljetten van 50 euro van zeer goede kwaliteit. De daders kunnen straffen verwachten variërend van zes tot negen jaar gevangenisstraf en een hoge geldboete.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).