De tram van Tenerife ontvangt een prijs voor het verbeteren van de mobiliteit en duurzaamheid

Geschreven op 28-04-2021


De vice-president van de Cabildo de Tenerife, minister van Mobiliteit en president van Metrotenerife, Enrique Arriaga, heeft bekendgemaakt dat ‘Metrotenerife’ de tweede plaats heeft behaald in de 'Building Back Better'-wedstrijd, georganiseerd door de Economische Commissie van de Verenigde Naties.

In deze editie 'Building Back Better' werden 31 projecten uit 20 verschillende landen geëvalueerd. De tram van Tenerife was het enige Europese initiatief dat de finale bereikte, dus we moeten zeer tevreden en trots zijn op het werk dat we op het eiland verrichten. Het toont meteen ook de hoge professionele kwalificatie aan van onze technici bij Metrotenerife, onderstreept Arriaga.

Hij wijst erop dat de tram van Tenerife een fundamenteel element is voor de mobiliteit van het eiland, aangezien het een duurzaam transportmiddel is, maar ook toegankelijk en economisch betaalbaar is voor alle mensen die zich in het grootstedelijk gebied verplaatsen.

Onder de aspecten waarmee de jury bij haar beoordeling rekening heeft gehouden, valt het op dat ze ‘Tranvía de Tenerife’ beschouwt als een openbaar vervoerssysteem dat de mobiliteit van de bevolking heeft verbeterd, samenwerkt om het privévervoer te verminderen alsook de uitstoot van vervuilende stoffen en gassen. Het project heeft een aanzienlijk aantal nieuwe jobs gecreëerd en heeft in het algemeen de toegankelijkheid vergemakkelijkt tot een duurzaam en veilig vervoermiddel voor de burgers.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).