De crisis dwingt 11.000 gezinnen op de eilanden om hun huis te delen

Geschreven op 28-04-2021


De economische stilstand zorgt ervoor dat veel huishoudens op de archipel hun rekeningen niet meer kunnen betalen. Een situatie die ertoe heeft geleid dat 11.800 Canarische gezinnen hun huizen moeten delen vanwege een gebrek aan inkomen. In totaal zijn er 102.000 gedeelde woningen op de eilanden.

Het gaat om gezinnen of gepensioneerden die een kamer moeten huren om het einde van de maand te halen of jonge gezinnen die terug bij hun ouders moeten gaan inwonen of mensen die een woonruimte aanbieden aan gescheiden familieleden of vrienden die door de crisis zonder inkomen zijn achtergebleven. Ze hebben echter allemaal de economische moeilijkheden gemeen die de pandemie in de Canarische samenleving heeft veroorzaakt.

Als men daarbij de gezinnen optelt die iemand huisvesten die totaal geen familie is, een veel voorkomende formule onder studenten en ook steeds meer voorkomend bij werknemers met een laag inkomen die geen toegang hebben tot huur of de aankoop van een woning, dan registreerden de Canarische Eilanden 131.900 gedeelde woningen in 2020. Een cijfer dat 15,3% van het totale aantal woningen op de archipel vertegenwoordigt en waarmee de eilanden op de eerste plaats staan, zelfs boven grote steden zoals Madrid of Barcelona.

De grote economische afhankelijkheid van het toerisme, een van de sectoren die het meest door de pandemie is getroffen, verklaart de stijging van deze indicator. Het is dan ook logisch dat de Balearen als tweede op de lijst staan met 14,4% gedeelde huizen.

Het is een praktijk die al vele jaren bestaat al is het met het verstrijken van de jaren wat afgenomen en lijkt het erop dat de crisis nu weer voor een opleving zorgt.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).