Korte nieuwsitems

Geschreven op 29-04-2021Agenten van de Guardia Civil hebben twee mannen van 44 en 34 jaar gearresteerd voor dertien diefstallen gepleegd in woningen in de gemeente Tacoronte op Tenerife. Alle diefstallen vonden plaats tussen januari en maart en alle getroffen huizen bevonden zich in een straal van 500 meter van het huis van één van de gedetineerden.

Agenten van de nationale politie hebben vijf mannen tussen de 20 en 40 jaar oud gearresteerd, allemaal met eerdere veroordelingen, op bevel van verschillende rechtbanken in Tenerife. Tegen vier van hen was een gerechtelijk aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De vijfde werd opgepakt voor zedenfeiten.

41 migranten, die maandagavond werden gered in een boot op 330 km ten zuiden van de Canarische Eilanden, werden dinsdag overgebracht naar de haven van Los Cristianos. Het gaat om 29 mannen, 9 vrouwen, 2 jongens en een meisje.

De lokale politie van Las Palmas de Gran Canaria heeft om de samenwerking met de burgers gevraagd om de persoon te vinden die dinsdag het raam van een stadsbus brak en daarbij de chauffeur verwondde. Titsa meldde dat de chauffeur de dader had gezegd dat hij zonder mondmasker niet op de bus mocht.

Volgens bronnen van de Nationale Politie zijn dinsdagmiddag vier migranten gearresteerd in het tijdelijke opvangcentrum Las Raices in La Laguna na de zoveelste vechtpartij tussen de migranten en personeel van het centrum. De slechte leefomstandigheden en de onherbergzame ligging van het kamp op Tenerife hebben Los Raíces veranderd in een kruitvat en waar de spanning te snijden is.

Salvar La Tejita, de milieuvereniging die zich verzet tegen de bouw van het 5-sterrenhotel La Tejita, herinnert eraan dat er beroep is aangetekend tegen de herziening van de afbakening en dat de grens op 100 meter ligt. Als de werken opnieuw worden opgestart, zullen we er alles aan doen om ze opnieuw stil te leggen, aldus de woordvoerder van Salvar La Tejita.

Een 86-jarige man, die sinds maandag vermist was, is woensdagochtend teruggevonden in de regio van Chayofa op Tenerife. Er was dinsdag een zoekactie gestart naar de man door de politie van Arona. De oude man is overgebracht naar het ziekenhuis maar zijn toestand is stabiel.

De organisator van een feest, dat plaatsvond in de kelder van een appartementsgebouw in Santa Cruz, is veroordeeld tot een boete van 33.000 euro. Ook de 16 aanwezige feestvierders kregen allemaal een fikse boete voor het overtreden van de veiligheidsmaatregelen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).