Zullen de Canarische Eilanden op de Britse lijst van veilige bestemmingen staan?

Geschreven op 29-04-2021


De Canarische Eilanden verwachten dat de pandemie tegen de winter zal zijn afgeremd, wat een nieuwe boost zal geven aan het toerisme met de opening van de belangrijkste bronmarkten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Heel "goed nieuws" is de vooruitgang van de vaccinatiecampagnes en de plannen om de beperkingen te verminderen waardoor het herstel van de reserveringen binnen enkele maanden zal plaatsvinden, aldus de minister van Toerisme, Yaiza Castilla.

Castilla voorziet dat de Canarische Eilanden niet meteen zullen worden opgenomen in de "groene lijst" van veilige bestemmingen die de Britten de mogelijkheid biedt vanaf 17 mei te reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar één van deze bestemmingen.

De reden daarvan is dat de cumulatieve incidentie op de Canarische Eilanden nog steeds hoger is dan wat de Britse regering eist. Bovendien zal de Canarische regering aandringen om de eilanden apart te evalueren en niet samen met Spanje, waar de cijfers nog slechter zijn.

Castilla voegde eraan toe dat in de eerste plaats de incidentie op de eilanden moet dalen omdat het anders veel moeilijker is om een gedifferentieerde behandeling te eisen.

Wat het vaccinatiecertificaat betreft, vertrouwt de Europese Unie erop dat het vanaf juni operationeel zal zijn. Het certificaat zal in de Europese landen op verschillende manieren gebruikt worden en voor verschillende toepassingen. Voor Oostenrijk bijvoorbeeld is het certificaat niet alleen "essentieel" om te reizen, maar ook om naar theaters, restaurants of bioscopen te gaan of bij contactberoepen. Maar in de eerste plaats is het voor alle landen hetzelfde, namelijk een instrument dat de mobiliteit zal vergemakkelijken, aldus Castilla.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).