De grootste menselijke tragedie ooit in de Canarische wateren

Geschreven op 30-04-2021De dood van 24 migranten, en niet 17 zoals aanvankelijk werd gemeld, wier lichamen gisteren vanuit El Hierro in Los Cristianos zijn aangekomen, is de grootste menselijke tragedie ooit in de Canarische wateren, na de schipbreuk van een boot in 2009 nabij de kust van Lanzarote met 21 doden.

Dit zijn ontmoedigende cijfers, maar het is zeker dat de juiste cijfers van het aantal overledenen op de Canarische route hoger liggen dan die we kennen. De Canarische route wordt momenteel beschouwd als de gevaarlijkste ter wereld, een begraafplaats op zee die niet verhindert dat duizenden immigranten de hongerdood ontvluchten vanuit Marokko, Mauritanië, Gambia of Senegal.

Het is niet uitgesloten dat er tijdens die tragische reis nog andere slachtoffers in de zee zijn gegooid, maar dat moet nog worden bevestigd of ontkend door de drie overlevenden, die er erg aan toe zijn en momenteel herstellen in het ‘Hospital Universitario Nuestra Señora de Candelaria’.

Slechts twee mannen en één vrouw overleefden de reis, die 22 dagen duurde nadat hun boot op drift was geslagen en drie dagen geleden werden ze gered door de SAR-helikopter. Het reddingsteam omschreef deze actie als 'de zwaarste missie die we ooit hebben gehad'.

Het was een geluk bij een ongeluk voor de 3 overlevenden dat we in de buurt waren, zegt de piloot van de SAR-helikopter. Het is een plaats die buiten de maritieme verkeersroutes ligt en het komt uiterst zelden voor dat er in dit gebied boten met migranten worden gelokaliseerd.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).