De Canarische Eilanden, toevluchtsoord voor cruiseschepen midden in de pandemie

Geschreven op 30-04-2021Cruisetoerisme is een van de economische activiteiten die het meest wordt getroffen door de Covid-19-pandemie, met een wereldwijde stopzetting waarop er enkele uitzonderingen zijn. Een daarvan zijn de Canarische Eilanden, waar vijf cruiseschepen tussen de eilanden varen ondanks gezondheidsbeperkingen.

Het is zelfs de enige plaats in Europa die sinds november vorig jaar de cruiseactiviteit heeft hervat. Bovendien dienen de wateren als toevluchtsoord voor de cruiseschepen in afwachting van betere tijden. Sommige liggen verankerd voor het strand van Las Teresitas en varen ongeveer om de twee weken de haven van Santa Cruz binnen om bij te tanken en voornamelijk voedsel en water op te slaan.

De vier rederijen, die hebben gekozen voor de Canarische Eilanden, Tui Cruises, Aida, Hapag Lloyd en Mystic Cruises, hebben tot maart 49.035 passagiers mogen verwelkomen, volgens de statistieken van het Havenbedrijf. Tussen april en mei zijn er 102 tussenstops voorzien in de haven van Santa Cruz waaronder van de schepen Mein Schiff 1 en 2 en de Europa 2 van Tui, de World Voyager van de rederij Mystic Cruises en de AidaPerla van de Grupo Carnival. Aida heeft maar liefst vier schepen in "rust": de Aidaluna, Aidamar, Aidanova en Aidamira.

Er is nog geen specifieke datum voorzien voor de herstart van de cruiseschepen die al die tijd voor anker hebben gelegen, aangezien dit zal afhangen van de opening van de toeristische markten zoals Duitsland en het Vereningd Koninkrijk, die de meeste cruisepassagiers leveren.

Gisteren bracht het bedrijf Royal Caribbean echter goed nieuws voor de Canarische Eilanden en kondigde aan dat een van zijn schepen, de ‘Ocean of the Sea’, tussen september en oktober vijf cruises van Southampton naar de eilanden zal uitvoeren. Het schip heeft een capaciteit om 4.200 passagiers te vervoeren, hoewel ze op deze routes naar de Canarische Eilanden een capaciteitsbeperking van 75% zullen hebben. De verantwoordelijken voor het bedrijf hebben de minister van Toerisme, Yaiza Castilla, laten weten dat de Canarische Eilanden hebben aangetoond over de juiste protocollen te beschikken om veilige cruises mogelijk te maken.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).