De eilanden willen 50% van de luchtverbindingen met Nederland herstellen voor de zomer

Geschreven op 30-04-2021



De regering van de Canarische Eilanden is van plan om in de zomer 50% van de luchtverbindingen met Nederland te herstellen ten opzichte van het aantal stoelen in het zomerseizoen van 2019.

In totaal zullen er 111.000 stoelen beschikbaar zijn, dat is ongeveer de helft van de 230.000 stoelen die in de zomer van 2019 beschikbaar waren. De minister van Toerisme, Industrie en Handel, Yaiza Castilla, ontmoette woensdag de Nederlandse ambassadeur in Spanje, Jan Versteeg, om de internationale mobiliteitsplannen van dit land te analyseren en besprak de laatste details van de pilotreis die zaterdag 189 toeristen naar Gran Canaria zal brengen.

De onzekerheid als gevolg van de pandemie heeft ertoe geleid dat sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair, hun vluchten voor deze zomer nog niet hebben gepland vanuit Nederland.

Daarom zou het aantal plaatsen nog kunnen toenemen naarmate de vaccinatiegraad toeneemt en de gezondheidssituatie meer en meer onder controle komt. Op dit moment zijn er alleen vluchten met Transavia en Corendon.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).