Het Verenigd Koninkrijk onderzoekt of hun burgers in mei naar de Canarische Eilanden en de Balearen kunnen reizen

Geschreven op 30-04-2021De ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk in Spanje, Hugh Elliott, meldde donderdag in La Palma dat zijn land bekijkt of de Britse toeristen vanaf mei naar de Canarische Eilanden en de Balearen kunnen reizen als de cumulatieve incidentie van het coronavirus laag genoeg is, ongeacht de epidemiologische situatie in de rest van Spanje.

Op een persconferentie bevestigde Elliot dat zijn regering deze vraag al had ontvangen van de regering van de Balearen en zei dat dit verzoek zeer goed onderbouwd is door het lage aantal infecties, de duidelijke en kwaliteitsvolle informatie over de evolutie van de pandemie, het feit dat het eilanden zijn met directe vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk en de wetenschappelijke capaciteit en kennis op de eilanden om het virus op te sporen.

De Britse regering heeft dit verzoek "zeer serieus" genomen en er zijn gemeenschappelijke belangen zodat de Britten "zo snel mogelijk" naar hun traditionele vakantiebestemmingen kunnen reizen.

De Britse regering zal op 17 mei meedelen of zij haar burgers toestaat naar het buitenland te reizen, naar welke landen en onder welke voorwaarden, zoals de PCR- of antigeentest die ze bij hun terugkeer zullen moeten voorleggen, aldus Elliot.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).