150 ton groenten en fruit worden maandelijks weggegooid op Tenerife

Geschreven op 30-04-2021De landbouw op Tenerife wordt gedwongen om elke maand meer dan 150.000 kilo fruit en groenten weg te gooien of te gebruiken als voedsel voor het vee. Vanwege het instorten van het toerisme, de belangrijkste economische motor van het eiland, ontstaat er een enorme overproductie. Maar dit enorme voedselverlies is niet te verantwoorden als men weet dat de voorraden van de voedselbank beginnen te slinken door de grote vraag, dat er 123.000 mensen op Tenerife werkloos zijn en dat er 1.800 eilandbewoners op straat leven en er ongeveer 350.000 gevaar lopen op sociale uitsluiting.

Feit is dat met de groenten die worden weggegooid gedurende een maand meer dan 75.000 stoofschotels kunnen worden bereid voor gezinnen in nood.

De minister voor landbouw en veeteelt van Tenerife, Javier Parrilla, heeft de overheid aangeboden om als gesprekspartner te fungeren en gesprekken aan te knopen met de producenten, zodat deze tonnen voedsel niet meer worden weggegooid en dat ze kunnen worden verdeeld onder de meest kwetsbare mensen.

De Cabildo van Tenerife is van plan om een deel van de overtollige productie van de primaire sector aan te kopen en deze te verdelen onder de ngo’s die instaan voor de voedselbanken. In de huidige situatie van ernstige economische crisis kunnen we die beelden van tomaten, komkommers of courgettes, die zomaar op de grond worden gegooid, niet aanzien, aldus Parrilla.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).