Investeringen voor het behoud van het Parque Nacional de Timanfaya

Geschreven op 01-05-2021De minister van Ecologische Transitie en Strijd tegen de Klimaatverandering van de Canarische Eilanden, José Antonio Valbuena, heeft vrijdag samen met zijn directeur, Pascual Gil, de faciliteiten van het Timanfaya National Park bezocht en de belangrijkste geplande acties voor dit jaar besproken, waarvoor een budget van 2.253.919,00 euro is uitgetrokken.

Tijdens zijn bezoek benadrukte Valbuena het werk dat de Canarische regering doet om de nationale parken van de eilanden te onderhouden en kondigde voor dit jaar belangrijke acties aan voor wat betreft het gebruik en het beheer van het nationaal park.

"Op de Canarische Eilanden hebben we het geluk dat we vier van de vijftien nationale parken van Spanje hebben en het is onze verantwoordelijkheid om ze de best mogelijke faciliteiten te bieden om hun instandhouding te vergemakkelijken en hun aantrekkelijkheid voor bezoekers te behouden", aldus de minister.

In die zin legde hij uit dat de belangrijkste investeringen betrekking hebben op de bewaking en het openbaar gebruik van het park alsook allerlei instandhoudings-, schoonmaak- en onderhoudsacties. Verder worden er ook nieuwe elektrische wagens aangekocht alsook de installatie van de bijbehorende oplaadpunten.

"Onze nationale parken bieden ons ook geweldige kansen om onze kennis van de rijke biodiversiteit van de Canarische Eilanden te verbreden en te leren hoe we deze moeten behouden. Daarom worden er ook een aantal studies uitgevoerd en worden er technisch-wetenschappelijke conferenties georganiseerd om al deze informatie te verspreiden”, aldus Velbuena.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).