De ‘Ruta Canaria’ heeft dit jaar al 88 migranten gedood

Geschreven op 03-05-2021De Canarische migratieroute, de Ruta Canaria, heeft dit jaar tot dusver aan 95 migranten het leven kost, wat betekent dat gemiddeld om de 32 uur één persoon omkomt, tonen de gegevens aan.

Volgens de telling uitgevoerd door het programma "Missing Migrants" van de ’Organización Internacional para las Migraciones’ (IOM), zijn sinds het begin van het jaar 87 mensen omgekomen bij hun poging de Canarische Eilanden per boot te bereiken, inclusief de 24 slachtoffers van maandagavond in El Hierro. Bovendien werden slechts 47 lichamen teruggevonden.

De ‘delegación en España del Alto Comisionado de Naciones para los Refugiados’ (ACNUR) bevestigt diezelfde gegevens en voegt er nog een sterfgeval toe, die van een sub-Sahara immigrant die zaterdag stierf in een ziekenhuis op Tenerife nadat hij vrijdag was gered.

Onder de slachtoffers zijn er minimaal acht minderjarigen en zes vrouwen, al voegt de IOM eraan toe dat de gegevens onvolledig zijn omdat er meestal niet veel informatie bekend is over de leeftijd of het geslacht van de omgekomen inzittenden.

Volgens de laatste bijgewerkte cijfers zijn er sinds het begin van het jaar 4.361 immigranten op de Canarische Eilanden aangekomen, verdeeld over 119 boten. De officiële cijfers van het Ministerie van Binnenlandse zaken geven aan dat er vorig jaar 1.936 immigranten op de eilanden arriveerden tussen 1 januari en 30 april, een cijfer dat dit jaar meer dan verdubbeld is.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).