San Miguel wint aan toerisme in de regio maar... heeft nog geen strand

Geschreven op 03-05-2021We zijn de vierde gemeente op het eiland wat betreft het aantal toeristenbedden, achter Arona, Adeje en Puerto de la Cruz. We halen geen 40% ten opzichte van de bevolkingsindex, maar we hebben wel andere, belangrijke troeven zoals golfbanen, de jachthaven en het plattelandstoerisme. We zijn nog geen toerismegemeente, maar we gaan wel die kant op, zegt de burgemeester van San Miguel, José Miguel Rodríguez Fraga.

Zo staat er ook de bouw van een 5-sterren aparthotel op de planning in Golf del Sur waarvoor de nodige vergunning al zijn afgegeven. Het zal beschikken over 62 wooneenheden met 152 bedden.

Uiteraard blijft Las Chafiras een belangrijke investeringspool, niet alleen industrieel, maar ook commercieel. Het is een pluspunt voor San Miguel en voor de regio. Investeerders zijn zowel geïnteresseerd in onze kustzone als in de commerciële zone van Las Chafiras.

Het grote pijnpunt voor San Miguel blijft het ontbreken van een strand. Vijf maanden geleden vroegen we Costas om de concessie voor de aanleg van het San Blas-strand, maar we hebben nog altijd geen antwoord ontvangen, zegt de burgemeester. Vanaf juni worden de bevoegdheden van Costas overgedragen aan de Canarische Eilanden en hoop ik dat er schot in de zaak komt en we de toelating krijgen om het strand van San Blas aan te leggen. We hebben 5.000 toeristenbedden en vier kilometer kustlijn maar geen strand, daar moet dringend verandering in komen willen we evolueren naar een toerismegemeente en willen we de werkgelegenheid behouden, die sterk afhankelijk is van het toerisme, aldus Fraga.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).