13 doden door verdrinking tot dusver dit jaar op de Canarische Eilanden

Geschreven op 04-05-2021In totaal zijn tussen januari en april 13 mensen omgekomen door verdrinking op de Canarische Eilanden, hetzelfde aantal als in dezelfde periode van vorig jaar en drie minder in vergelijking met 2019, toen 16 mensen door verdrinking omhet leven kwamen. Dit staat te lezen in een rapport van het ‘Plataforma 'Canarias, 1500 Km de Costa', dat aangeeft dat 75% van de zwemmers het water was ingegaan toen de rode vlag wapperde of de zeecondities ongunstig waren.

In de maand april stierven er vier mensen door verdrinking in de wateren van de archipel. Bovendien konden er negen personen op het nippertje worden gered. Gemiddeld komen er maandelijk 3 zwemmers om het leven, hetzelfde aantal als in dezelfde periode van de twee voorgaande jaren.

39% van de overledenen waren volwassenen en 23% was ouder dan 60 jaar. Terwijl vóór de pandemie 80% van de sterfgevallen buitenlanders waren, is dit cijfer momenteel teruggebracht tot 35% en 65% zijn Spanjaarden.

Per eiland registreerde Tenerife vijf overlijdens, Gran Canaria, Lanzarote en La Palma elk twee en Fuerteventura en El Hierro elk een overlijden.

‘Plataforma 'Canarias, 1500 Km de Costa' herinnert eraan dat verdrinkingen nog steeds de belangrijkste oorzaak zijn van onopzettelijke sterfgevallen op de eilanden, meer dan de dodelijke slachtoffers in het verkeer. En de belangrijkste oorzaak is roekeloosheid door de rode vlag te negeren en te gaan zwemmen op plaatsen waar geen redders zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).