Korte nieuwsitems

Geschreven op 03-05-2021De Canarische Eilanden hebben zaterdag met een dag vertraging 72.400 doses van het vaccin van AstraZeneca ontvangen die al over de eilanden werden verdeeld om de inentingscampagne voort te zetten, aldus het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden. En vrijdag zijn er nog eens 7.800 vaccins van Moderna toegekomen. Dit betekent dat er 80.200 inspuitingen kunnen worden toegediend.

Je kan rustig de krant lezen in je favoriete cafeteria of bar. De kans op overdracht van het coronavirus na het aanraken van een besmette krant, is minder dan 1 op 10.000, volgens het rapport dat op 5 april werd gepubliceerd door de ‘Centros de Control de Enfermedades de Estados Unidos’. Bovendien is de kans op besmetting nog kleiner door de hoge porositeit van het krantenpapier.

De drie leden van dezelfde familie, die ervan worden beschuldigd zes dagen een huis in Playa Blanca in het zuiden van Lanzarote te hebben bewoond en een deel van de bezittingen hebben gestolen, hebben de feiten erkend en zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.

De Guardia Civil heeft een man aangeklaagd wegens een aanval op drie agenten die zaterdagnacht even na 12 uur het winkelcentrum Atlántico in Corralejo (Fuerteventura) hebben ontruimd (in Fuerteventura is er een avondklok vanaf 0.00 uur). De dader, Brian Andrés FF, verwondde de drie agenten toen ze hem wilden verbaliseren voor het niet-naleven van de avondklok.

Op zondag 2 mei was de immunisatie van 185.938 mensen een feit op de Canarische Eilanden die al de twee doses van het vaccin hebben gekregen, wat neerkomt op 9,94 procent van de doelgroep (1.871.033 mensen). Bovendien zijn er op de archipel al 456.060 mensen die ten minste één dosis van het vaccin hebben gekregen, dat wil zeggen 24,37 procent van de doelgroep.

De Salvamar Macondo, een schip van Salvamento Marítimo, heeft gisteren 16 Afrikanen uit de sub-Sahara gered in een boot op ongeveer 6,4 kilometer ten zuiden van Maspalomas op Gran Canaria. Ze werden overgebracht naar het dok van Arguineguín. Eén van de inzittenden moest worden overgebracht naar het ziekenhuis wegens onderkoeling.

De lokale politie van La Laguna heeft een hond gered die in een vuilcontainer was achtergelaten in de calle Fasnia. De hond had geen microchip en de politie is een onderzoek gestart naar de dader.

De lokale politie van Adeje voerde in de nacht van zaterdag 1 mei verschillende interventies uit, zoals op twee grote illegale feesten, een op het strand van Diego Hernández en de andere op de wandelweg Camino de la Virgen. In beide gevallen waren er naar schatting meer dan honderd mensen aanwezig die geen rekening hielden met de avondklok.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).