De autosector op de Canarische eilanden slaat alarm

Geschreven op 04-05-2021


De vertegenwoordigers van de concessiehouders van de Canarische Eilanden hebben een werkvergadering gehouden met de vice-minister van Economie van de Canarische Eilanden, Blas Acosta. Ze hebben de gevolgen besproken van de gezondheidscrisis op de auto-industrie en de eventuele maatregelen die moeten worden genomen om het leed te verzachten.

Op de tafel lagen de dramatische cijfers van de Canarische automarkt in dit eerste kwartaal van 2021. De verkoop is met 49% gekelderd in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, vóór de afkondiging van de alarmtoestand.

De president van Faconauto Canarias, Manuel Sánchez, heeft aan de vice-minister zijn bezorgdheid overgebracht over de uiterst moeilijke situatie die de concessiehouders op de eilanden momenteel doormaken. In die zin heeft hij aangedrongen op de noodzaak om de belastingheffing aan de huidige economische situatie aan te passen om alzo de liquiditeit van de bedrijven te garanderen en de sector niet nog meer in gevaar te brengen.

Er wordt momenteel gewerkt aan PASAC, een uitgebreid hulpplan voor de automobielsector op de Canarische eilanden, dat ervoor moet zorgen om de impact van Covid-19 op het distributienetwerk te verzachten en tegelijkertijd een beslissende bijdrage te leveren aan de vernieuwing van de mobiele Canarische vloot, een van de oudste van Spanje, met een gemiddelde leeftijd van 14 jaar.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).