Korte nieuwsitems

Geschreven op 05-05-2021


Het einde van de alarmtoestand, gepland voor 9 mei, maakt het "een beetje moeilijker" om de pandemie te beheersen. Maatregelen zoals de avondklok, de perimeterafsluiting en een beperkte samenkomst van mensen zijn niet meer mogelijk. Wel kan er nog beslist worden om bediening binnen in de restaurants te verbieden of met een beperkte bezetting.

Ángel Víctor Torres, de president van de Canarische Eilanden, heeft erop gewezen in de Europese Commissie dat het digitale gezondheidscertificaat momenteel "absoluut essentieel" is om het economisch herstel te bevorderen in regio's zoals de Canarische Eilanden, "die afhankelijk zijn van toerisme". Hij vraagt om een ‘Europese Groenverklaring’ goed te keuren met duidelijke en transparante criteria om de mobiliteit te herwinnen.

Salvamento Marítimo heeft maandagmiddag een tweede boot gered met 42 migranten, waaronder drie minderjarigen, op ongeveer 50 kilometer van Gran Canaria. Onder de inzittenden bevonden zich 20 mannen, 19 vrouwen en 3 kinderen, allemaal van sub-Sahara afkomst. Ze verkeerden allemaal in goede gezondheid en werden overgebracht naar Arguineguín op Gran Canaria.

De minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, kondigde gisteren aan dat het eiland Tenerife zal zakken naar alarmniveau 2 na evaluatie van het epidemiologische rapport dat een verbetering laat zien in de epidemiologische indicatoren van de afgelopen dagen. Tenerife zal al zeker tot 11 mei op dit alarmniveau blijven.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden onderzoekt of de zeeman van een olietanker, die geëvacueerd moest worden naar het ziekenhuis van Gran Canaria, de Indiase stam heeft van het coronavirus. Het kan enkele dagen duren voor het resultaat bekend is.

Santa Cruz de Tenerife wordt deze week gepromoot als toeristische bestemming in Spanje en het Verenigd Koninkrijk met een online promotiecampagne, die de stad heeft gelanceerd op de toeristenportalen van de Expedia-groep, die gericht zijn op de Britse en Spaanse markten.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, heeft de hoop uitgesproken dat Anna en Olivia, de twee meisjes die afgelopen dinsdag zijn verdwenen met hun vader Tomás Gimeno, levend zullen worden teruggevonden. Hij benadrukte dat deze gebeurtenis "de hele samenleving heeft geschokt", niet alleen op de Canarische Eilanden maar in heel Spanje.

Een wijn uit Arico is gekozen tot beste wijn van de Canarische Eilanden 2021. De rode wijn ‘Finca Parque Los Olivos’, met de beschermde oorsprongsbenaming Canarische Eilanden, gemaakt in Arico (Tenerife) door ‘Transformaciones y Servicios SL’, heeft de eerste prijs gewonnen als beste Canarische wijn in de officiële wedstrijd Agrocanarias 2021.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).