Calle San Agustín in La Laguna behoort tot de 10 mooiste straten van Spanje

Geschreven op 04-05-2021


Het Spaanse toerismeportaal (Turespaña) heeft in zijn ranglijst van de tien mooiste straten van het land de Calle San Agustín in La Laguna opgenomen. De straat is een van de belangrijkste in termen van interessante gebouwen vanwege hun historische waarde. De oude ‘Calle Real’ zoals de straat werd genoemd toen La Laguna nog de hoofdstad van Tenerife was, staat vol met historische gebouwen uit de 17e en 18e eeuw met binnenin prachtige tropische tuinen die zijn omgebouwd tot musea en kantoren van de overheid.

De Calle San Agustín is een ideale setting voor een wandeling en doet je terugreizen in de tijd zoals het volledige historische centrum van San Cristóbal de La Laguna. Op slechts 600 meter zijn er verschillende gebouwen die de aandacht trekken met hun kleurrijke gevels.

De straat is een waar icoon voor de stad en het oude stadscentrum dat aan het einde van de 20e eeuw door UNESCO tot Werelderfgoed is uitgeroepen, net als de andere straten die in de top tien staan van de mooiste straten van Spanje zoals Las Flores (Córdoba), Betis (Sevilla), La Compañía (Salamanca), Gran Vía (Madrid) en de Paseo de Gracia (Barcelona). Al deze namen laten het enorme niveau van de selectie zien.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).