Prostituees krijgen toegang tot de sociale- en gezondheidsdiensten van Adeje

Geschreven op 23-05-2021Het personeel van de sociale dienst van Adeje houdt werkvergaderingen en krijgt een gespecialiseerde opleiding van ‘Médicos del Mundo’ om de toegang tot de sociale- en gezondheidsvoorzieningen van de gemeente te vergemakkelijken voor prostituees en slachtoffers van seksuele uitbuiting.

Mercedes Vargas, schepen voor Welzijn en Veiligheid, legt uit dat er in veel gevallen taal-, culturele en administratieve barrières zijn, omdat het vaak gebeurt dat vele van deze vrouwen niet over de nodige, officiële papieren beschikken en daardoor administratief niet in orde zijn. Een andere belangrijke factor is de onwetendheid over hun rechten en het gebrek aan informatie over hoe toegang te krijgen tot de sociale diensten.

‘Médicos del Mundo’, dat al samenwerkt met de gemeenteraad op het gebied van gelijkheid, gezondheid en kwaliteit van leven, zet een volgende stap op het gebied van directe interventie bij mensen die zich in deze situatie bevinden.

De organisatie zet zich reeds sinds 1994 in op de Canarische Eilanden voor het recht op gezondheid voor vrouwen die risico’s lopen of in een situaties van sociale uitsluiting verkeren met speciale acties zoals het ‘Programa de Acercamiento y Atención a Personas en Situación de Prostitución’. Ze gaan naar straten, clubs, huizen en flats waar prostitutie plaatsvindt in het zuiden van het eiland. ‘Médicos del Mundo’ begeleidt deze vrouwen en voert professionele interventies uit met respect voor de slachtoffers en biedt hen zorg en vertrouwen.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).