Tenerife wil een specifieke oorsprongsbenaming voor zijn kazen

Geschreven op 23-05-2021De directeur van ‘Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria( (ICCA), José Basilio Pérez, en de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Cabildo van Tenerife, Javier Parrilla, kondigden aan werk te maken van de creatie van een oorsprongsbenaming (DO) die de kwaliteit en de toekomst van de kazen van Tenerife beschermt en garandeert.

De tijd is gekomen om serieus te overwegen een kwaliteitsregime in te voeren door middel van een oorsprongsbenaming (DO) of een beschermde geografische aanduiding, wat bijdraagt ​​aan een betere positionering in de markt en dat nog meer kracht geeft aan de sector.

Het idee ligt al lang op tafel, maar is nog steeds niet uitgevoerd, erkende José Basilio Pérez, die de Vereniging van Ambachtelijke Kaasproducenten van Tenerife, de Cabildo de Tenerife en de rest van de kaassector aanmoedigde om in de voetsporen te treden van de eilanden zoals Fuerteventura of La Palma, waar hun kazen al sinds 1996 en 2002 worden beschermd door middel van oorsprongsbenamingen. Daarnaast is er sinds 2007 ook een beschermde oorsprongsbenaming op Gran Canaria voor de ‘Flor de Guía, de Media Flor en Queso de Guía’ die worden gemaakt in de gemeenten Guía, Gáldar en Moya op Gran Canaria.

We hebben producten van zeer hoge kwaliteit en we hebben op Tenerife al een beschermde oorsprongsbenaming voor honing, die uniek is in Europa, en zes prachtige oorsprongsbenamingen voor wijnen, dus moet er ook een oorsprongsbenaming komen voor onze kazen. Je moet steun en waarde geven aan iets dat als echte schatten wordt beschouwd, aldus Basilio Pérez.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).