Garachico ontvangt zijn erkenning als één van de mooiste dorpen van Spanje

Geschreven op 24-05-2021Elf nieuwe dorpen, waaronder Garachico, ontvingen vrijdag op de toerismebeurs Fitur hun officiële erkenning en toetreding tot de ‘Pueblos Más Bonitos de España’ (mooiste dorpen van Spanje), waardoor het totale aantal op 104 gemeenten komt te staan die deze accreditatie al eerder hebben ontvangen.

De elf nieuwe gemeenten naast Garachico (Tenerife) zijn: Beget (Girona); Molinaseca (León); Baños de la Encina (Jaén); Genalguacil (Málaga); Nuevo Baztán (Madrid); Valverde de la Vera (Cáceres); Agulo (La Gomera), Roncal (Navarra) en Bulnes y Cudillero (Asturias).

De organisatie ‘Pueblos Más Bonitos de España’ is een van onze bolwerken, een pijler tegen de ontvolking en een pijler van duurzaamheid, een netwerk van niet te stoppen kwaliteit dat we al jaren steunen vanwege het belang ervan als het gaat om het waarderen van onze Spaanse dorpen.

‘Pueblos Más Bonitos de España’ zal doorgaan met het werk om het historisch erfgoed te herstellen en de kennis en het behoud ervan te bevorderen en het stelt ons in staat om een ​​slimmer en duurzamer toerisme in deze gemeenten te creëren, aldus de minister.

De voorzitter van de vereniging benadrukte dat de Pueblos Más Bonitos "juwelen van het platteland" zijn, waar de toeristische cijfers jaar na jaar toenemen, tot een vertienvoudiging in drie of vier jaar. We monitoren permanent dat de authenticiteit en de normen worden gehandhaafd. We moeten een voorbeeld zijn voor de andere landen die dit kwaliteitsnetwerk ook kunnen invoeren, concludeerde hij.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).