102 miljoen euro aan hotelrenovaties midden in het Covid-tijdperk op Gran Canaria

Geschreven op 25-05-2021In een periode van nul toerisme met gesloten luchthavens en verlaten straten hebben de hotels en appartementen van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun faciliteiten te revonoveren. Sinds maart 2020 tot op de dag van vandaag zijn er in de gemeente San Bartolomé en Mogán op Gran Canaria renovatiewerken uitgevoerd voor een bedrag van 102,5 miljoen euro.

Eén van deze projecten is de volledige renovatie van het Gloria Thalasso & Hotels in San Agustín (San Bartolomé) met een investering van 30 miljoen euro. Of de Riu-keten, die er ook voor heeft gekozen om de ergste toeristencrisis in de geschiedenis van de sector op de eilanden te doorstaan ​​met een vastberaden inzet om de faciliteiten te verbeteren en zo mogelijk een hogere kwaliteit te bieden. Zo werd er 10 miljoen euro geïnesteerd in het hotel Riu Palace Maspalomas.

In Mogán werd de grootste investering gedaan door Servatur met de hervorming en de uitbreiding van Hotel Puerto Azul, dat een budget had van 15,5 miljoen euro maar ook Atom Hoteles Socimi heeft na de aankoop van het hotel Labranda Riviera Marina voor 3,4 miljoen euro verbeteringswerken uitgevoerd en heet voortaan ‘Labranda Costa Mogán’.

Dan zijn er nog vele andere projecten die te maken hebben met kleinere werkzaamheden, het verbeteren van bepaalde voorzieningen, zoals de aanleg van toiletten aan het zwembad, het voorzien van een lift of een loopbrug of het vernieuwen van de badkamers in de kamers.

Specifiek in San Bartolomé zijn er in deze periode 63 dossiers verwerkt die een privé-investering van 79,3 miljoen euro met zich meebrachten. In de gemeente Mogán werden er 22 dossiers verwerkt die hebben geresulteerd in een investering van 23,1 miljoen euro.

Het is duidelijk dat de hotelsector het volste vertrouwen heeft in het volledige herstel van de toerismesector op de Canarische Eilanden, een herstel dat begint vanaf 1 juni aanstaande en zal doorgaan tot en met het winterseizoen 2021-2022.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).