De handel op de Canarische Eilanden wacht op de toeristen na een verlies van 1.200 miljoen euro

Geschreven op 26-05-2021


De detailhandel op de Canarische Eilanden blijft op een laag niveau. De afwezigheid van de toeristen - 11 miljoen bezoekers gingen verloren in een jaar tijd - samen met de daling van de binnenlandse vraag als gevolg van de hoge werkloosheid en de ERTE (tijdelijke werkloosheid) zorgden voor de verlamming van de economische activiteit op de eilanden en er zijn nog geen tekenen van verbetering.

Op nationaal niveau begint de detailhandel bepaalde symptomen van verbetering en herstel te vertonen, zowel wat betreft vertrouwen, uitgaven en werkgelegenheid. Op de Canarische Eilanden wijst echter geen enkele indicator op een herstel van de activiteit of een verbetering van de verwachtingen. Zolang de toeristen niet terugkeren op de Canarische Eilanden zal de handel niet vanzelf weer op gang komen vanwege het slepende effect dat de toeristische activiteit heeft op de hele economie van de eilanden en de koopkracht van de bevolking.

De verlamming van de sector zet zich voort nadat in 2020 meer dan 1.200 miljoen aan omzet verloren is gegaan, de werkloosheidscijfers zijn dramatisch en volgens de gegevens van de sociale zekerheid zet de negatieve trend zich verder en blijven er sluitingen plaatsvinden op de Canarische Eilanden.

Er wordt verwacht dat de sector in 2021 een deel van de activiteit zou kunnen herstellen als de vaccinatiecampagne vlot vooruitgaat en de mobiliteit met de eilanden wordt hervat. Hiervoor is het essentieel om deze zomer minstens 50% van het internationale toerisme te herstellen, iets dat volgens de president van de Canarische Eilanden, Ángel Victor Torres, perfect mogelijk moet zijn.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).