Over zes maanden zal Tenerife de toeristenmacht zijn die het was

Geschreven op 26-05-2021


Dit verklaarde de president van de Cabildo van Tenerife, Pedro Martín, die ervan overtuigd is dat het eiland binnen zes maanden 'de toeristenmacht zal zijn van vóór de pandemie'. Hij legde uit dat er twee grote uitdagingen voor Tenerife zijn op de weg naar het economisch herstel: de terugkeer van het toerisme en meer administratieve flexibiliteit.

Hij stond erop te benadrukken dat Tenerife "geen connectiviteitsprobleem heeft" en dat deze zich nog meer zullen herstellen naarmate de markten opengaan. We zijn optimistisch en we zijn ervan overtuigd dat in de zomer de komst van de toeristen zal toenemen, vooral vanaf het vasteland Spanje en vanaf september en oktober zal het herstel definitief worden ingezet met de komst van de internationale toeristen uit de belangrijkste bronmarkten zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Er zijn nu reeds 2,2 miljoen luchtstoelen voorzien, dat is 50% meer dan vorig jaar, en dit aantal zal de volgende maanden nog toenemen.

Het grootste probleem zijn niet de prijzen van de tickets voor Martín, maar wel op welke manier het contact met de potentiële toerist kan worden hersteld. In die zin benadrukte hij dat Tenerife zich moet profileren als een veilige bestemming die zich inzet voor duurzaamheid.

De president van de Cabildo vindt het enorm belangrijk om nieuwe klanten te bereiken en te behouden. We hebben een probleem en dat is dat onze trouwe klanten op Tenerife gemiddeld ouder zijn dan 45 jaar, dus moeten we eraan werken om die leeftijd te verlagen en hiervoor moeten we vrijetijdsprojecten promoten om een ​​jonger publiek te triggeren, zegt Martín.

En hier komt hij op het tweede punt dat nodig is voor het economisch herstel van Tenerife: meer administratieve flexibiliteit en een halt toeroepen aan de bureaucratie. Het kan niet zijn dat het gemiddeld 10 jaar duurt alvorens men de toelating krijgt om een ​​project uit te voeren. Als we het vrijetijdsaanbod willen uitbreiden, kunnen we niet vastlopen in projecten die jaren nodig hebben om het daglicht te zien, voegde hij eraan toe.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).