Korte nieuwsitems

Geschreven op 26-05-2021


Fundación DinoSol en HiperDino zijn gisteren gestart met een solidariteitscampagne in de winkelketens om bij te dragen aan de dagelijkse voeding van de meest behoeftige Canarische gezinnen. De actie loopt tot 30 mei aanstaande en bovendien werd er overeengekomen om het verkregen bedrag te verdubbelen tot 15.000 euro.

Het ‘International Hotel’ in Puerto de la Cruz sloot zijn deuren in 2008 vanwege een faillissement. Sindsdien gebeurde er niets met het hotel tot de situatie enkele weken geleden veranderde toen het werd opgekocht door een Canarisch bedrijf om er een appartementen, penthouses en studio's van te maken, inclusief parkeerplaatsen.

De veelgevraagde oplossing in El Médano voor de verkeersproblemen op de aansluiting richting Los Abrigos komt eraan. De Cabildo de Tenerife heeft de toestemming verleend om een rotonde aan te leggen en daarmee een gevaarlijk punt in het wegennet van het eiland weg te werken.

Een 41-jarige man heeft maandag ernstige verwondingen opgelopen nadat hij met zijn voertuig van de weg was geraakt en in een afgrond was terechtgekomen in de Mirador de Picacho, gelegen in de gemeente Candelaria. De brandweer kon het slachtoffer uit zijn auto bevrijden en werd per helikopter overgebracht naar de luchthaven Tenerife Noord, waar een ambulance hem opwachtte en heeft overgebracht naar het ziekenhuis.

Een kettingbotsing, waarbij meerdere voertuigen waren betrokken, heeft maandagnamiddag voor lange files gezorgd op deTF-24 ter hoogte van Padre Anchieta in La Laguna. Er was veel blikschade en gelukkig raakte er slechts één persoon lichtgewond.

De bewoners van het woonzorgcentrum in Los Cristianos zijn de hoofdrolspelers van een emotionele video waarin ze de hele bevolking vragen om een ​​"laatste inspanning" te doen in de strijd tegen Covid-19. Ze doen beroep op ieders verantwoordelijkheid om de gezondheidsmaatregelen te respecteren, want als je voor jezelf zorgt, zorg je voor ons allemaal, zo luidt de boodschap.

Maandagnamiddag was er even paniek toen de nooddienst 112 de melding binnenkreeg van een nieuwe brand in de Camino La Punta in Candelaria. Gelukkig zijn de hulpdiensten en de brandweer van Santa Cruz en Güímar erin geslaagd het vuur te blussen maar voorzichtigheid is geboden in de omgeving de volgende dagen.

De president van de Canarische Eilanden, Ángel Víctor Torres, zei gisteren dat naar verwachting op 7 juni of eerder het Verenigd Koninkrijk de eilanden op zijn groene lijst zal zetten, zodat de Britse burgers hun reis naar de Canarische Eilanden kunnen boeken.


LEES HIER ALLE NIEUWSBERICHTEN VAN VANDAAG!

Lees dagelijks het laatste nieuws over Tenerife en de Canarische Eilanden via onze app of onze website : www.tnttenerife.com

Hebt u onze app nog niet gedownload, doe dat dan snel : https://apps.apple.com/app/id1493013474 (Apple) of https://bit.ly/2sZJ4Cd (Android).